EYOF´a katılacak ülkelerin kafile başkanlarına bilgilendirme yapıldı

Erzurum´da şubat ayında düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Kış Spor Oyunları Festivali´ne (EYOF) katılacak olan ülkelerin kafile başkanlarına oyunlarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
EYOF´a katılacak ülkelerin kafile başkanlarına bilgilendirme yapıldı


Palandöken´de bir otelde yapılan kafile başkanları bilgilendirme toplantısına Vali Seyfettin Azizoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, EYOF Koordinasyon Başkanı Liney Halldorsdottir, Ülkelerin Kafile Başkanları ve davetliler katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ?Hem ülkemiz hem de Erzurum spor faaliyetleri açısından son zamanlarda önemli spor tecrübeleri kazanmış olmasına rağmen iş EYOF olunca iş gençlik organizasyonu olunca farklı bir heyecan yaşıyoruz. Şubat ayında yaklaşık 10 gün misafirimiz olacak gençlerimizin aileleri şuna emin olsunlar ki bu organizasyon en aileleri kadar ilgi ve sevgi göreceklerdir? dedi.
EYOF´un Erzurum´da düzenlenen 2´nci büyük spor organizasyonu olduğunu hatırlatan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ?EYOF şehrimizde düzenlenen ikinci büyük spor organizasyonumuzdur. Burada misafir edeceğimiz sporcularımız ve onların yöneticilerine Erzurum´da güzel bir ev sahipliği yapacağız. Erzurum ülkemizi doğusunda yer alan kadim bir turizm şehridir. Kış turizmin ana merkezlerinden birisidir. Şehrimizde birçok ülkede olmayan spor faaliyetlere sahibiz? diye konuştu.
Bütün gençlerin ellerinden tutacağını ifade eden Gençlik Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, ?Şubat ayında biz gençlerimizle bütün hazırlığımızı yaparak gençlerimizin ellerinden tutarak sizleri şehrimize bekliyoruz. Gençlerinizin ellerinden tutup biz gençlerimizle hazır bir şekilde şubat ayında inşallah güzel bir hafta geçireceğiz? ifadelerini kullandı.
EYOF ile dünya kardeşliğine katkı sağlayacaklarını belirten Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ?Bu güzel ülkenin güzel şehrinde şubat ayında çok güzel bir organizasyon yapılacak. Hem Avrupa´dan hem de Türkiye´den katılan arkadaşlarımız çok güzel çalışmalar yaptılar. İnanıyorum ki bu olimpiyatın sonunda Erzurum´dan güzel duygularla ayrılacaklar. Dünyada oluşan kardeşliğin ve barışın böyle güzel organizasyonlardan geçtiğine inanıyorum. Bu organizasyonla da dünya kardeşliğine katkı sağlayacağımıza inanıyorum? şeklinde konuştu.
Yapılan protokol konuşmalarının ardından toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı