ATASEM´den öğretim görevlilerine yabancı dil eğitim programı

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama araştırma Merkezi tarafından öğretim üyelerinin yabancı dil yeterliliklerinin geliştirilmesi için eğitim programı hazırlandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
ATASEM´den öğretim görevlilerine  yabancı dil eğitim programı

Dilek BAYRAK

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü olarak öğretim üyelerimizin uluslararası alanlarda daha etkin yer alabilmeleri için ?Öğretim Üyelerinin Yabancı Dil Yeterliliklerinin Geliştirilmesi?ne yönelik gerekli çalışmalar başlatıldı. 2 Aralık´ta başlayacak olan eğitim programı 11 Mayıs 2018 tarihine kadar sürecek.

Kurslar, hafta içi ve hafta sonu her derslikte azami 20 katılımcı olmak üzere gerçekleştirilmesi planlandı. Haftalık ders saati toplam 6 saat. Katılımcılar arasında gece eğitimi ders yükü olanlar için dersler hafta sonu, olmayanlar için hafta içi yapılacak.

İNGİLTERE´DE DİL EĞİTİMİ

Başarılı olan öğretim üyeleri Haziran ayında ?Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Öğretim Üyelerinin Uzun Süreli Yurt Dışı Araştırma Etkinliklerine ve Kısa Süreli Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı ve Uygulama Esasları? kapsamında İngiltere´deki dil okullarında dil becerilerini geliştirmek üzere 3 ay süre ile görevlendirilecekler.

aylık süre için gönderilecek akademisyenlere Dil kursu, konaklama, yeme, içme için ayrıca Erzurum-İngiltere / İngiltere-Erzurum gidiş dönüşleri için uçak bileti ücretleri ödenecek.

Ayrıca İngiltere´deki dil okulu için Millî Eğitim Bakanlığının çalıştığı ve akredite ettiği dil okulları ile bağlantı kuruldu.

Dil okulları, İngiltere´nin farklı şehirlerinde bulunuyor. Yurt dışına gönderilecek akademisyenler mümkün mertebe aynı şehirlere yönlendirilmeyecekler.