ATASEM´den Sertifikalı Hipnoz Eğitimi

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, sağlık Bakanlığı onaylı Sertifikalı Hipnoz Eğitimi verilecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
ATASEM´den Sertifikalı Hipnoz Eğitimi

 

Dilek BAYRAK

Teorik ve pratik olarak hipnoz eğitiminin yanı sıra bilinçaltının çalışma mekanizmasının ve subliminal mesajların pratik olarak tekniklerle verileceği bir eğitim programı olan Sertifikalı Hipnoz Eğitiminin hedef kitlesinde, Doktorlar, Diş Hekimleri ve Klinik Psikologlar var.

11 Kasım´da başlayacak olan eğitim programı Cumartesi ve Pazar günleri, günde 8 saat olmak üzere toplam 200 saat sürecek. Eğitim Koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Kenan Taştan´ın yaptığı program, ATASEM Dersliklerinde katılımcılara aktarılacak.

HİPNOZ NEDİR?

Hipnoz en basit tanımıyla trans halidir. Trans ise uyku ile uyanıklık arasında bir durum olup, telkin almayı kolaylaştıran bir ruh halidir diyebiliriz. Olumlu telkin tedavi edici bir terapi metodu olup trans halinde uygulandığında bilinçdışında olumlu değişikliklere ve iyileşmeye yol açmaktadır. Bu seanslar yeteri kadar tekrarlandığında bilinçdışında kalıcı değişiklikler ve iyileşmeler meydana gelmektedir. Kısacası hipnotik trans hali tedaviyi etkili bir şekilde uygulayabilmemiz için bize olanak sağlar. Ancak tedaviyi asıl oluşturan olumlu telkinler ve bu esnada uyguladığımız psikoterapi yöntemleridir.