Aziziye´de dev yatırım

Diyanet İşleri Başkanlığı, Aziziye Belediyesi ve Aziziye Kaymakamlığı´nın katkıları ile Mehmet Gürgür Derneği tarafından yapımı planlanan ?Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi´ temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aziziye´de dev yatırım


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Solakzade Camii İmam Hatibi Ali Turhan Kur´an-ı Kerim´den ayetler okudu. 
3 bin 600 metrekare inşaat alanı toplamda 10 bin 500 metrekare alan üzerine yapılacak olan Hafızlık ve Gençlik Merkezi´nin bitirilmesi halinde 4-6 yaş gurubu çocuklarda okutulacağı öğrenildi. 440 ranza toplamda 880 hafızın okutulacağı dev kampüste 200´er kişilik 3 mini anfi, 900 kişilik büyük bir anfi bulunacak. 30 adet sınıf, spor salonları kütüphane ve 25 metre uzunluğunda olimpik bir havuzun bulunacağı merkezin 2020 yılında bitirilmesi öngörülüyor. Yarımca mahallesi mevkiinde yaptırılan Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezinin bitirilmesinde Aziziye Belediyesi´nin arsa tahsisinde bulunduğunu hatırlatan Dernek sorumlusu Yunus Korkmaz, bu büyük yatırımın başlanmasında hayırseverlerin desteği ve motivasyonunun büyük rol aldığını söyledi. 
Bundan sonraki süreçte hayırseverlerin desteklerini beklediklerini söyleyen Korkmaz, ?Geleceğin nesillerinin İslam dini bilinciyle yetişmelerine katkı sağlamak amacındayız. Bu dev kompleksin gelecekte büyük İslam âlimleri yetiştirmesine vesile olacağı kanaatindeyiz? diye konuştu. 
Son yıllarda Aziziye ilçesinin artan nüfusuna dikkat çeken Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, müteşebbislerin taleplerine mümkün olduğunda olumlu yanıt verme gayretinde olduklarını söyledi. 
Artan nüfusa oranla kentleşmenin de artış gösterdiğini kaydeden Başkan Orhan, ?Yıllarını hafızlar yetiştirmeye adamış Mehmet Gürgür hocamızın ismiyle açılan bu merkez bölgemizdeki büyük bir açığı kapatacaktır kanaatindeyim. Her daim Aziziye Belediyesi olarak yatırımların bölgeye getirilmesinde önayak olduk. Müftülüğümüzün de katkılarıyla temeli atılan Hafızlık ve Gençlik Merkezimizin en kısa sürede bitirilip hizmete açılmasını heyecanla bekliyoruz? diye konuştu. 
Açılışa, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Aziziye Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Mehmet Gürgür Hocaefendi, 26. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Aziziye Belediye Başkan yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı