Bayram öncesi şeker ve çikolatadan kötü haber…

Erzurum’un tanınmış esnaflarından Zeki İş, Ramazan’da şeker ve çikolata fiyatlarını yorumladı.

Tarih: 27.03.2024 23:20 Güncelleme: 28.03.2024 14:13
Bayram öncesi şeker ve çikolatadan kötü haber…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum’da “Şekerci Osman” olarak tanınan, bu mesleği babadan oğula yaptıklarını dile getiren Zeki İş, yapılan işin kaliteli olduğundan dolayı piyasalardan etkilenmediklerini söyledi.   

DÜĞÜN ÇİKOLATALARI 13 BİN TL

Her türlü bütçeye uygun satışlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Zeki İş, şeker ve çikolata fiyatlarından bahsetti.

“Şeker fiyatlarımız 160 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar satış görürken, çikolatalar ise 350 TL’den başlayıp bin 900 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu söylediklerimiz kilo işi fiyatlardır. Düğün şekerleri içinde fiyatlardan söz edecek olursak bin TL’den başlayıp 12-13 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Bununla birlikte bize çok güzel düzenlemeler yapabiliyoruz. Fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmuyor ama Ramazan’da bu iş duruyor. Bayramdan hemen sonra insanlar düğün işlerini halletmek istiyor, bizim de oldukça yoğun bir dönemimize denk geliyor.” 

“ÇİKOLATAYA OLAN TALEP ÇOK OLDUĞU İÇİN ZAM GELİYOR”

“Şekere ve çikolataya gelen zamlar sadece ekonomik olarak değerlendirilmiyor. Nüfus artışından ve tüketimin artmasından dolayı ürünler yetmeyebiliyor. Şuan da kakao üretiminin azlığından dolayı, dün Kakako ve Çikolata Üreticileri çikolata fiyatlarına yüzde 10-20 arasında zam yapmak zorunda kaldılar. Söylediğim gibi bu sadece ekonomik değil dünyanın talebiyle ilgili.”