Büyükşehir Belediyesinden ?DİRİLİŞ? şovu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan ?Diriliş Senfonisi? adlı oyun seyirciyle buluştu. Büyük bir coşkuyla izlenen oyun, başta Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Erzurum´un kurtuluşu gibi konuları işlerken, İstiklal Marşını

Tarih: 01.01.0001 00:00
Büyükşehir Belediyesinden ?DİRİLİŞ? şovu


Yazarlığını Ziya Kibar´ın yaptığı Diriliş Senfonisi adlı oyunu Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Aydemir yönetti. Farklı tekniklerin kullanıldığı ve toplam 12 farklı hikayenin canlandırıldığı oyunda, Şehir Tiyatrosu oyuncuları ve teknik ekibi de görev aldı. 
KURTULUŞ HİKAYELERİ CANLANDIRILIYOR 
Oyunla ilgili görüşlerini dile getiren Yönetmen Bünyamin Aydemir, oyunu toplam 34 kişilik ekibi bulunduğunu, oyuncular ve teknik ekibin yanı sıra bir müzik grubundan da oyunda rol aldığı belirterek, ?Kurtuluş hikayelerimizin doğru ve etkili bir şekilde sahneden seyirciye aktarılmasına hizmet eden oyunumuz, kısa bir çalışma sürecinin ardından tamamlandı. Kısa zamanda önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Ekip olarak hepimiz büyük özverilerde bulunduk. Bu bağlamda ekipteki tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum? dedi. 
BAŞKAN SEKMEN´E TEŞEKKÜR 
Oyunun ilk gösteriminin 15 Mart Perşembe günü yapıldığını belirten Aydemir, ?Oyunumuz birbirinden farklı hikayeleri, farklı tiyatral tekniklerle harmanlayarak seyirciyle buluşturdu. Seyirciler büyük keyif aldılar. Kuşkusuz Büyükşehir Belediyesinin imkanlarıyla gerçekleşti böylesi güzel bir çalışma. Yeni yapılan İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde mükemmele yakın fiziksel koşullar var. Bu bağlamda özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen´e bir tiyatrocu olarak içten minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Erzurum´a muhteşem bir eser kazandırmış. Açık söylemek gerekirse, bu çapta bir tiyatro binası batıdaki birçok büyük şehrinde dahi yok. Kıymetini bilmemiz ve emek verenlerin haklarını teslim etmemiz lazım? dedi. 
OYUN ÜCRETSİZ 
Müzikli ve çoklu anlatım tekniğine sahip olan oyunun ilk iki gösterimi büyük beğeniyle izlenirken, diğer gösterimlerin bir ay boyunca pazartesi ve Salı günleri İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde, saat 19.00´da gerçekleşeceği bildirildi. 
Oyun ücretsiz olup, giriş kartları İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi gişesinden temin edilebiliyor. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı