Demokrasi nöbetinde 18. Gün

Erzurum´da gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin 18. gününde İsmail Coşar, Kur´an tilavetiyle dadaşlara manevi bir atmosfer yaşattı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Demokrasi nöbetinde 18. Gün

Yakutiye Kent Meydanı´ndaki milli irade platformunda vatandaşlara seslenen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ?Reisimizin emriyle Türkiye´de ilk olarak meydanları dolduran siz kahraman cesur Erzurumluların vatan nöbetinde 18. gününü yaşıyoruz. Dadaşlar ilk günkü aşkla meydanlarda nöbet tutmaya devam ediyor? dedi. ?15 Temmuz´un üç tane kahramanı var? diyen Tavlaşoğlu, şunları söyledi: ?Birinci kahramanı, hemen canlı yayında televizyonlara bağlanıp ?Halkım sokaklara dökülsün. Ben de uçağa atlayıp geliyorum´ diyen Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ikinci kahramanımız 80 milyon insanımız, sizlerin tıpkı Erzurum´da meydanları, sokakları doldurduğu gibi İstanbul´da, Ankara´da bütün Türkiye´nin il ve ilçelerinde meydanları dolduran vatan, millet, bayrak aşığı, milli irade, demokrasi kahramanı ikinci milli mücadeleyi veren bütün Türkiyelilerdir. ?Şu parti, bu parti´ demeden, ?Türküm, Kürtün, Lazım, Çerkezim, Aleviyim, Sünniyim´ demeden, ?Vatan birinci unsurdur´ diyerek, ?Demokrasi birinci unsurdur´ diyerek, ?Başkomutanımız sokağa çıkmamızı, vatanımızı savunmamızı emrediyor´ diyen bütün Türkiyeliler. Üçüncüsü de şanlı bayrağımız. Başbakanımız bir konuşma yaparak dedi ki, ?Bu ikinci milli mücadelemiz.´ Evet, Türkiye halkı 15 Temmuz´da ikinci milli mücadeleyi verdi.?
Milli Mücadele Erzurum´dan Başladı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, postallı darbecilere karşı ilk mücadelenin Erzurum´dan başladığını ifade etti. Prof. Dr. Ilıcalı, şunları kaydetti: ?Bu bir parti olayı değil, bu bir Türkiye olayı, demokrasi olayıdır. Burada parti, görüş ayrımı yapmadan vatan haini satılmış darbecilere karşı direnç gösteriyoruz, nöbet tutuyoruz. ?Milli iradenin, demokrasinin, seçilmişlerin, Reis-i Cumhurumuzun, Hükümetimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin yanındayız; iktidarı ile muhalefetiyle beraberiz´ diyoruz. Siz 18 gündür bu meydanlarda birçok ilke imza attınız. Türkiye´de çok sayıda darbe oldu. 15 Temmuz´da satılmış hainlerin yapmaya kalkıştığı darbe girişimi de tarihimize kare bir leke olarak geçti. Bu cennet vatanımızı parçalamak için, bölmek için asker elbisesi giymiş satılmış hainlerin yapmaya kalkıştığı darbeye halkımız demokratik duruşuyla karşı koydu, darbeyi tepetaklak yaptı. Bunu Erzurum´daki Dadaşlar, Nene Hatunlar ve Türkiye´deki 79 milyon vatandaşımız yaptı. Allah sizlerden razı olsun. Erzurum´un Dadaşı, bir asır önce burada milli mücadeleyi başlatan dedelerinin, ninelerinin durduğu gibi aynı şekilde canı pahasına dimdik durdu, seçtiği Cumhurbaşkanına, Başkomutanına, Başbakanına, iktidarına, milletvekillerine sahip çıktı. Milli mücadeleyi ilk olarak Erzurum´dan başlatan Dadaşlar, bu seferde milli iradenin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni bombalayanları tepetaklak etti. Vatan hainleri kaçacak delik aradılar. Kaçanların bir kısmı yakalandı, bir kısmı yurtdışına kaçtı. Vatan haini teröristlerin elebaşı satılmış alçak Amerika´dan getirilecek, en ağır ceza verilecek. Dünyaya Erzurum´dan ve tüm illerdeki meydanlardan demokrasi, insan hakları dersi verdiniz. Bu hain darbeyi görmezden gelen Avrupa ve Amerika´ya ders verdiniz. Burada halkının büyük çoğunlunun oyu ile seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Hükümetin arkasında bu aziz milletin canları pahasına kuvvetli bir şekilde durduğunu gördüler. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizlerden Allah razı olsun. Bu programların düzenlenmesinde, size hitap eden konukların ve sanatçıların getirilmesinde, ağırlanmasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen´in çok büyük destekleri var. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere tekrar takrar teşekkür ediyorum.?