Devlet kurbanı!

Yeni trafik aracı için kurban kestiler!

Tarih: 01.01.0001 00:00
Devlet kurbanı!

-ÖZEL-

 

 

 

İlçe Jandarmaya gönderilen bir adet yeni model trafik aracı için, Kaymakam, Belediye Başkanı, Emniyet Amiri ve İlçe Müftüsünün de katıldığı törenle kurban kesildi.

/resimler/2018-10/27/1641234400473.jpg

 

Sinan AYDIN

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı tarafından Uzundere Jandarma Komutanlığı trafik timi emrinde görevlendirmek üzere, 1 adet Megane 4 marka sıfır trafik aracı gönderildi. Trafik denetimlerinde kullanılmak ve kurallara uymayanlara para cezası kesmek için gönderilen araç için, ilçe protokolünün de katıldığı kurban kesim töreni düzenlendi.

 

KURBANIN KANI ARACA SÜRÜLDÜ

 

İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen araç kurban kesim törenine, Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy, Uzundere Kaymakamı Hakan Şeker, İlçe Emniyet Amiri Durmuş Candan, İlçe Müftüsü Doğan Ergün, Trafik Jandarma Komutanı Gökhan Subay ve Jandarma Komutan Yardımcısı Ahmet Gözüdok katıldı.

İlçe Müftüsü Doğan Ergün´ün okuduğu duanın ardından kesilen kurbanın kanı, yeni hizmete giren aracın üzerine sürülerek kazasız-belasız ve hayırlı görevlerde kullanılması dileklerinde bulunuldu.

/resimler/2018-10/27/1642164245201.jpg

 

KURBAN KESİLEN TRAFİK ARACININ İLK İCRAATİ, CEZAEVİ FİRARİSİNİ YAKALAMAK OLDU

 

Hayırlı görevlerde kullanılması temennisi ile kurban kesilen yeni trafik aracının ilk icraatı ise, bir cezaevi firarisinin yakalandığı görev oldu. Uzundere İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen yol kontrol ve arama faaliyetleri kapsamında Jandarma ekipleri, genel bilgi sorgusu yaparken üzerinden kimlik çıkmayan E.Ç. isimli bir vatandaşı tespit etti. Çelişkili cevaplar veren E.Ç´den şüphelenildi, kimlik sorgusu yapıldı. Yapılan GBT´de ?(Geniş Bilgi Tarama),şahsın cezaevi firarisi olduğu ve 6 yıl 3 ay hapis cezasının bulunduğu tespit edildi. E.Ç, ifade ve evrak işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.