Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Projesi tüm hızıyla devam ediyor

Türkiye´nin 2023 vizyon projelerinden, en büyük temel bilim yatırımı olan "Doğu Anadolu Gözlemevi?nin (DAG) kurulumu tüm hızıyla devam ediyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Projesi tüm hızıyla devam ediyor

Türkiye´nin bilim ve teknolojisine büyük katkıda bulunacak Doğu Anadolu Gözlemevi´nin kurulum çalışmaları, 3170 rakımlı Konaklı-Karakaya Tepesi´nde devam ediyor. DAG´ın konumu, yerleşke altyapısı ve atmosferik özellikleri nedeniyle bilim adamlarının dikkatini çekiyor.
Erzurum Atatürk Üniversitesi´nin ev sahipliğinde düzenlenen 20. Ulusal Astronomi Kongresi´ne katılan çok sayıda astronom ve astrofizikçinin ortak görüşü ise DAG´ın uluslararası düzeyde büyük yankı uyandıracağı ve Dünya´nın dikkatini çekeceği yönünde.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) Müdürü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak; kongreye yaklaşık 200 bilim insanının katıldığını, katılımcıların ilk kez Konaklı´daki DAG yerleşkesine götürüldüğünü, burada inşaat ve proje süreci hakkında bilgi verildiğini ve Türkiye´nin en büyük ve ilk kırmızı ötesi teleskobuna sahip olunacağını belirtti.