DONDURMA SEZONU AÇILDI

Erzurum’da havaların ısınması ile birlikte dondurmaya talep artarken, vatandaşlar özledikleri bu lezzete kavuşmaktan hayli mutlu.

Tarih: 02.05.2024 23:19 Güncelleme: 03.05.2024 00:54
DONDURMA SEZONU AÇILDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Dondurma satışları yeniden başlarken hava sıcaklığının sürekli değişmesinden dolayı dondurma taleplerinde tekrardan hareketlilik başladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların dondurmaya ilgisinin arttığını ifade eden dondurma satıcıları, dondurma sezonunu açtıklarını söylediler.

Dondurma satıcıları,” Bu yıl hava sıcaklığının düzensiz olması sebebiyle satışlar diğer yıllara göre farklılaştı. Malum hava sıcaklığı bir artıp bir azalıyor, bu sebeple satışlarımız istikrarlı değildi. Artık yavaş yavaş sezonu açıyoruz. Yakında hava sıcaklığının artacağını ve satış patlaması yaşayacağımızı düşünüyorum. Bu yıl dondurma satışları çok erken başladı. Normalde martın sonu ya da mayıs ayı gibi satışa sunuyorduk ama bu sene ilk defa erken başladık. Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için çeşitli çareler arıyor. Bunlardan biri de dondurma oluyor. Zaten bu aylarda dondurma satışları iyi oluyor ama havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle daha arttı. Böylelikle aşırı sıcaklıklardan dolayı vatandaşlarımız ancak soğuk içecek ve yiyeceklerle kendini tatmin etmeye çalışıyor. Erzurumlu vatandaşlarımız daha çok el yapımı dondurma tercih ediyorlar. Hazır dondurmaya pek ilgi göstermiyorlar. Malum fabrikasyon ürünler artık pek güven vermediğinden dolayı vatandaşlarımız el yapımı dondurmaya yoğunluk gösteriyor. Bizde limonlu, fıstıklı, çikolatalı ve sade dondurma bulunuyor. Ama sade dondurma diğer dondurma çeşitlerine göre biraz daha fazla talep görüp daha fazla tüketiliyor.  Geçmiş yıllarda sık sık gördüğümüz yoğunluk tekrar oluşmaya başladı. Biz de bu durumdan çok memnunuz. Sıcakların artması bizim işimize yarıyor. Gün geçtikçe bizim dondurma satışlarımız artıyor. Sıcakların artması bizim işimize yarıyor. Gün geçtikçe bizim dondurma satışlarımız artıyor. Gün geçtikçe bizim dondurma satışlarımız artıyor. Vatandaşlara dondurma yetiştirmeye çalışıyoruz. Keşke her zaman yaz olsaydı da bizde her zaman buradan para kazanabilseydik. Yazın sıcaklıkların bastırmasıyla birlikte bizim de kıymetimiz biliniyor.”