Dönüşü olmayan zararlar verebilir!

Gözlük satış mağazası işletmecisi Cesim Köse, tezgahlarda satılan kalitesiz ve ucuz güneş gözlüklerin kullanımı ile ilgili vatandaşı uyardı. Köse, kalitesiz ve ucuz gözlüklerin vatandaşın göz sağlığını tehlikeye atarak, göze dönüşü olmayan zararlar verdiğ

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dönüşü olmayan zararlar verebilir!

Yaz mevsiminde güneş gözlüğünün oldukça fazla tercih edildiğini söyleyen Gözlük satış mağazası işletmecisi Cesim Köse, vatandaşın piyasada bulunan kalitesiz, sahte ve ucuz ürünlerden kaçınması gerektiğini vurguladı. Çakma olarak tabir edilen bu ürünlerin göze dönüşü olmayan zararlar verdiğini kaydeden Köse, vatandaşın tercihini bilindik markalar ve garanti belgesi bulunan ürünlerden yana kullanmasını önerdi.  Önemli olanın sağlık olduğuna değinen Köse, vatandaşın bu konuda daha bilinçli olması gerektiğini belirtti.

GÖZ SAĞLIĞINIZ İÇİN KULLANMAYIN!

Piyasada ki sahte ve kalitesiz gözlüklerin zararlarına değinerek, bilindik marka ve kalitede ki ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Köse, ?Bizlerin güneş gözlüklerini ve diğerlerini satabilmemiz için öncelikle belirli kalite standartlarını geçmemiz şart.  Bunun için de en başta ultraviyole filtre özelliği gerekiyor UV400 diye geçmekte bu filtre. Bu filtre olmadığı zaman anlayın ki o gözlük orijinal değildir. Çakma diye tabir edilen bu ürünler, tezgâhlarda satılıyor. Göze çok faydadan çok, zararı var bunların. Ultraviyole filtresi göze gelen zararlı ışığı absorve ettiği için göze zarar verilmesini engelliyor. Bunların dereceleri vardır UVA, UVB olarak geçer. Yüzde 99 filtreleme olayı gerçekleşmese zaten firmalardan biz gelmesine dahi müsaade edilmiyor. Tezgâhlarda satılan çakma ürünlerde de tam tersi bir olay var, ışığı toplayıp göze birden veriyor. Bu da görme merkezini çök kötü etkiliyor. Bu işin sonu bazen görme kaybına kadar gidebiliyor. Bu işin yaptırımı elbette ki var fakat denetleme yapılması lazım? diye konuştu.

TEHKİKE HER YERDE!

Bijutericiler, hediyelik eşyacılar ve benzeri birçok yerde bu ürünlerin satıldığına dikkat çeken Köse, ?Artık her yerde sahte, çakma gözlükler satılıyor. Bijutericiler, hediyelik eşyacılar bu ürünleri satabiliyor. Vatandaşta gözlük kullanma alışkanlığı olmadığı için bilinç yok. Vatandaş alıp kullanıyor ama zararından haberi yok. Çok az bir maliyetle temin edilen bu ürünler için göz sağlığını tehlikeye atmak yanlıştır. Önemli olan sağlıktır. Kışın kardan, yazın güneşten koruyacak bir işlevi olmadıktan sonra o güzlüğü kullanmanın bir anlamı yok. Vatandaşımız bu konuda dikkatli olsun. Biz kesinlikle marka ürün kullanmalarından yanayız. Piyasada bilinen marka ürünler tercih edilmeli, sağlık açısından da bu önemlidir. Garanti belgeli olan ürünler ve bilindik markalar alsınlar. Garanti belgesi yasal bir sorumluluktur, zorunluktur. Çıkan herhangi bir sıkıntıda elinizde belgeniz olur,  yaptırım gücünüz olur ve sorun yaşamazsınız. Göz hassas bir organdır ve en iyisini ister? ifadelerine her verdi.