DÜĞÜN SEZONUN AÇILMASIYLA BİRLİKTE ALTIN SATIŞLARI ARTIŞ YAŞANDI

Altın alanlara dikkat çeken uyarılar yapan Kuyumcu satıcı Ekrem Özmen, internetten altın alınmamasını tavsiye eden kuyumcular ucuz altınların sahte olabileceğini söyledi.

Tarih: 02.05.2024 12:10
DÜĞÜN SEZONUN AÇILMASIYLA BİRLİKTE ALTIN SATIŞLARI ARTIŞ YAŞANDI

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Altın alanlara dikkat çeken uyarılar yapan Kuyumcu satıcı Ekrem Özmen, internetten altın alınmamasını tavsiye eden kuyumcular ucuz altınların sahte olabileceğini söyledi.

Özmen,” Yaz ve Düğün sezonu açılmaya başladı. O yüzden de vatandaşların sahte altın veya ayarı düşük altın gibi konulara dikkat etmesi gerekiyor. Kamu yöneticileri bu konuda vatandaşın aldanmasını engellemek için belli sayıda kuruluşa gram altın ve külçe altın üretme hakkı tanıdı. Dolayısıyla takı amacıyla altın alacak olanların dışında birikim amacıyla altın alacak olanlar gram altın olsun, çeyrek altın olsun, tam liralar olsun bunları alacak olanlar bu sertifika almış firmaların ürünlerini almaya çalışsınlar. Düğün sezonun açılmasıyla birlikte altın satışları arttı. Bazı insanlar zaman zaman ayarı düşük altınları piyasaya sürmeye çalışıyor. Belki bazı kuyumcular da karlılığı yüksek, marjı yüksek diye o ürünleri tercih ediyor olabilir. Ancak vatandaşlar bu yüzden de titiz kuyumcuları seçmeli. Bununla beraber internetten altın alımları da arttı. İnternetten altın alınmamasını tavsiye ediyoruz. Sahte altın piyasada çok fazla ve düğün sezonu da açıldı. İnsanlar internetten altın alamaya başladı. İnternetten alınan altının alınmamasını tavsiye ediyoruz, çünkü piyasada sahte altın çok fazla. Tanıdığınız, güvendiğiniz kuyumculardan altın almanızı tavsiye ediyoruz. Vatandaşlar internetten satın aldıkları altınları bize getiriyorlar. Analiz ediyoruz çoğu sahte çıkıyor. Düğün sezonun açılmasıyla birlikte altındaki rağbette arttı. İnsanlar çocuklarını evlendirecek ve haliyle internetten satılan altın piyasaya göre çok daha uyguna veriliyor. Ama tabi vatandaş bu altınların ayarını, gramını, mili metresini bilmeden alıyor. Dolaysıyla bize getirdiklerinde sahte olduklarını öğreniyorlar ve şaşırıyorlar. Onun için vatandaşlarımızı sahte altın alma konusunda uyarmak istiyorum. İnternetten alışveriş yapmamalarını istiyoruz. Düğün yapacak kişilerin veya yatırım yapmayı düşünen kişilerin altına yatırım yapmasını öneririm.”