Dünyaca ünlü pehlivanlar Uzundere´de er meydanına çıkacak

Türkiye´nin 11. Sakin Kenti olarak seçilen Erzurum´un Uzundere ilçesinde ata sporunu yaşatmak adına başlatılan ´Uluslararası Karakucak Güreşleri´nin bu yıl 95.´si düzenleniyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dünyaca ünlü pehlivanlar Uzundere´de er meydanına çıkacak

 

Sinan AYDIN

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nda gerçekleşecek olan festivale, Türkiye´nin yedi ayrı coğrafi bölgesinden ünlü pehlivanların yanı sıra İran, Acara, Dağıstan, Azerbaycan ve Gürcistan gibi ülkelerden de adını dünyaya duyurmuş pehlivanlar katılacak. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Karakucak Güreşleri´nde geçen yıl başpehlivan Fatih Yaşarlı olmuştu.

YENİ ER MEYDANI PEHLİVANLARI BEKLİYOR

Bu yıl yapılacak olan müsabakalarda ise başpehlivanın kim olacağı şimdiden merak konusu. Festival kapsamında Uzundere belediyesi ve diğer kurumların hummalı çalışmaları sürüyor. Güreş müsabakaları için özenle kurulan ve göz kamaştıran yeni er meydanı, pehlivanları ve güreş severleri bekliyor. Uzundere´de bu yıl  yapılacak olan festivale, Gurbetteki Erzurumluların yanı sıra diğer illerden de binlerce güreşseverin ilgi göstereceği tahmin ediliyor. Festivali diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise. Türki Cumhuriyetleri başta olmak üzere dünyanın bazı ülkelerinden de pehlivanların er meydanına çıkacak olması.