ERİĞİN KİLOSU 200 TL

Yaz mevsimin gelmesiyle birlikte erikler tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Kilosu 200 ile 250 TL’den satılan Erik hem el hem ise cep yakıyor.

Tarih: 26.04.2024 12:37
ERİĞİN KİLOSU 200 TL

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Vatandaşlar arasında büyük ilgiyle karşılanan renkli ve tatlı erikler hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle tüketicilerin beğenisini kazanıyor.

Vatandaşların eriğe yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden pazarcı esnafı Abdullah Erkin, Vatandaşların eriği özlediğini söyledi.

Erkin,” Yaz aylarının önemli meyvelerinden olan erikler tezgâhlarımızda alıcılarını bekliyor. Vatandaşlarımız da eriği özlemiş olacak ki yoğun ilgi gösteriyor. Tezgâhlarda birçok yaz meyvesi yerini aldı. Erikte tezgâhımıza inen meyvelerden. Paket halinde satıyoruz. Vatandaşımız erik çıkmış tadımlıkta alsa alalım diyorlar. Ayrıca hamile müşterilerimizde aşerdikleri için yoğun ilgi gösteriyorlar.  Biz eriği almaya ve satmaya başlayalı iki gün oldu. Aslında bir süredir satışı var ancak fiyatları yüksek olması sebebiyle erik satışlarında düşme yaşanıyor. Her seferinde üstüne koyuyor. Geçen sene 150 liraydı. Bu sene 200 lira oldu. Çünkü bir yurt dışı kaynaklı olduğu için yurt dışından geliyor, dolar üzerinden geldiği için Dolar da malum yüksek olduğu için  ister istemez fiyatlar yükseliyor. Artık iki yüz liraya millet ister istemez alıyor. Mecbur alıyor yani. Genelde çocuklar istiyor onlar hani istedikçe mecbur anneleri de babaları da kıramıyor mesela çocukları Erikte bu sene fiyat çok yüksek çünkü bunlar serada yetişiyor. İlaçlaması yapılıyor, elektrik, su, gübre, nakliye giderleri fiyatı artırıyor. Fiyatı ilk defa bu kadar yükseldi. Fiyat artışında bir diğer sebep ise ihracata ayrılan paydır. İç piyasaya az sayıda mal kalınca mevcuttaki ürünün fiyatı artıyor ama havaların ısınmasının etkisiyle haftaya yarıya düşer fiyatı, üretim arttıkça fiyat düşüyor. Yabancı turistlerden ziyade yerli çok alıyor ve genelde fiyatı çok fazla soran olmuyor. Tabii şu an eriğin bu fiyatı sezon boyu bu şekilde kalmayacak. Sezon içerisinde oldukça normal rakamlara gelecek. Hemen hemen her hafta fiyatlarında değişiklik oluyor.”