Erzurum İMO´da seçim heyecanı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi´ni seçim heyecanı sardı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum İMO´da seçim heyecanı

Dilek BAYRAK

İlhan Tohumcu´nun başkanlık için yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından hareketlenen İMO´da, Yönetim Kurulu Başkanlığı için çok sayıda meslek mensubunun aday olması bekleniyor.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi, önümüzdeki ay seçime gidiyor. Bin 300 üyesiyle Erzurum´daki en büyük meslek örgütü olan İMO´da, başkan adaylarının isimleri de yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tortum´un adaylığını kesinleştirdiği ve çalışmalara start verdiği öğrenilirken, İMO´nun Erzurum Şube Başkanlığı için aday olmayı düşünen başka isimlerin bulunduğu bilgisine de ulaşıldı.

ŞİMDİLİK 3 İSİM ÖN PLANDA

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi´nin önümüzdeki ay gerçekleştireceği seçimler, aday sayısının çokluğuyla önceki seçimleri bile geride bırakacak. Seçimlerin çarşaf liste halinde değil de, isimler üzerinde gruplar oluşturulması şeklinde yapıldığı İnşaat Mühendisleri Odası´nda, şimdilik 3 isim ön plana çıkıyor. Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tortum, Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü´nde görev yapan Cazim Cömert ve DSİ mühendislerinden Fatih Kara´nın kesin aday olduğu seçimler öncesinde, kulis çalışmaları ise aralıksız devam ediyor. İMO´ya başkan olmak isteyen meslek mensupları, Erzurum´daki mühendislik ofislerini yakın markaja alırken, seçim hareketliliğin önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. 

EN BÜYÜK MESLEK ÖRGÜTÜ

Öte yandan son 20 yıl içerisinde Kemal Öztürk, Remzi Ertek, Ferhat Bingöl ve İlhan Tohumcu gibi isimlerin yöneticilik yaptığı İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi, üye sayısı itibariyle Erzurum´un en büyük meslek örgütü olma özelliği taşıyor. Kurumsal yönünü her geçen yıl biraz daha güçlendiren İMO Erzurum Şubesi´nin Başkanı İlhan Tohumcu ise, seçimlerle ilgili olarak anlamlı mesajlar verdi. Başkan İlhan Tohumcu, ?Odamızın yönetimine hangi meslektaşımız gelirse gelsin, güzel hizmetlere imza atacağına inanıyoruz. Meslek odamızın gelişimi için bizden önceki yöneticiler gibi bizler de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu sürecin yeni dönemde de süreceğine olan inancımız tamdır? diye konuştu.