Erzurum 74.1’de dondu kaldı

2’inci doz aşı oranının yüzde 74.1 olduğu Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Elazığ, Şırnak, Mardin ve Aksaray ile birlikte ülkede sarı kategoride kalan iller arasında yer aldı.

Tarih: 21.02.2022 18:21
Erzurum 74.1’de dondu kaldı

Sinan AYDIN

2’inci doz aşı oranının yüzde 74.1 olduğu Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Elazığ, Şırnak, Mardin ve Aksaray ile birlikte ülkede sarı kategoride kalan iller arasında yer aldı. En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 74,1 olarak bildirildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 84,92 olarak güncellendi. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak bildirildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE

Doğu Anadolu Bölgesinde 7 il mavi kategoride yer aldı, Turuncu kategoride 2, sarı kategoride ise 5 il kaydedildi. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl illeri turuncu; Bitlis, Ağrı, Erzurum, Iğdır, Elazığ illeri sarı; Van, Ardahan, Kars, Hakkari, Malatya, Erzincan ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 69.4, Ardahan’da yüzde 83.5, Bingöl’de 64,6, Bitlis’te yüzde 67.7, Elazığ’da yüzde 70,5, Erzincan’da yüzde 76,4, Erzurum’da yüzde 74,1, Hakkari’de yüzde 78.6, Kars’ta yüzde 77,6, Muş’ta yüzde 64,9, Malatya’da yüzde 76,4, Tunceli’de yüzde 80,2, Van’da yüzde 75.4 oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,92 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,83 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 144 milyon 799 bin 530’e yükseldi.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA OSMANİYE VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Omicron varyantı ağırlıklı devam eden ve vakaların genelde hafif seyrettiği salgının toplum üzerindeki doğrudan veya dolaylı etkilerini en aza indirmek için gerekli adımları atıyoruz. Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın risk grubundaki hastalara dağıtımına başlandı” dedi.