ERZURUM ESNAFININ UMUDU ANNELER GÜNÜ

Zor günler geçiren esnaf, umudunu Anneler Günü alışverişine bağladı.

Tarih: 29.04.2024 09:26
ERZURUM ESNAFININ UMUDU ANNELER GÜNÜ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Beyaz eşya, ev gereçleri, altın, giyim, ayakkabı ve tekstil firmaları Anneler Günü alışverişlerinden çok umutlu. Birbirinden farklı kampanyalar ve indirimler yapan firmalar hafta sonu satışların artacağını umuyor.

Erzurum Esnafı piyasalarda oluşan durgunluktan bir nebzede olsa kurtulabilmek için "Anneler Gününe" özel kampanyalar düzenliyorlar.

Umutlarını anneler gününe bağladıklarını ifade eden esnaflar, anneler günü vesilesiyle özel kampanya başlattıklarını söylediler.

Esnaf,” Bu sıralar işlerimizde aşırı bir durgunluk mevcut. Anneler günü vesilesiyle annelere özel kampanya başlattık. Kimileri annesini takı satın alarak sevindirmeyi düşünüyor, kimileri de küçük ev aletlerinden yana tercih yapıyor.  Yaz sezonu Anneler Günü ile açıldı diyebiliriz. Anneler Günü'nden sonra, piyasada bir hareketlilik olduğunu söylemek mümkün. Güzel havalarda yapılan düğün, nişan, sünnet gibi özel gün merasimleri için yapılan alışverişler yaz sezonun başladığının göstergesidir. Ama bu esnafın krizde olmadığı, zor durumda olmadığı anlamına gelmez, umut ederim ki bu yıl yaz sezonu esnafa umut ışığı olur Ama son iki hafta itibariyle en fazla satışını yaptığımız küçük ev aletlerinin başında, fritöz, saç kurutma makinesi ve tencere setleri geliyor. Bu ürünlerde özellikle Anneler Günü indirimi bulunduğu için, tercihinde de yoğunluk yaşanıyor” Alışveriş umuduyla çiçekçisi,  konfeksiyoncusu, terzisi, hediyelik eşya satan birçok küçük esnaf ve sanatkâr hazırlığını yaptı. Geçen sene Anneler Günü satışlarında umduğunu bulamayan esnafımız umudunu bu seneye taşıyarak, 'anne beni kurtar' diye feryat ediyor. Alışverişlerinizde semtinizdeki esnafınızı unutmayın. Mahalle esnafı hep sizin yanınızdadır. Esnaflar olarak ürünlerimizi tezgâhlarımıza koyduk tek umudumuz anneler gününde en iyi şekilde satış yapmak.”