ERZURUM ULU CAMİ İBADETE KAPATILDI

Ramazan Ayı’nın yaklaşmasıyla birlikte camilerde temizlik çalışması başlattı.

Tarih: 04.03.2024 10:14
ERZURUM ULU CAMİ İBADETE KAPATILDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum’un tarihi camilerinden biri olan Erzurum Ulu Cami genel temizlik amacıyla ibadete kapatıldı.  

Vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirmelerine imkân sağlamak amacıyla Ulu camisinde temizlik çalışmaları başlatıldı.

vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir ortamda ibadet etmelerini sağlamak için  cami içerisinde bulunan halılar dezenfekte edilip, ayrıca kapı, cam, ahşap ve kitaplık temizliği işlemleri gerçekleştirildi.

Yürütülen temizlik çalışmaları, belirlenen programa uygun şekilde devam ediyor ve ibadethanelerin, Ramazan ayında cemaat tarafından yoğun olarak kullanılmadan önce temizlenmesi hedefleniyor.

 Yaklaşan Ramazan ayı öncesi merkezde bulunan camilere yönelik temizlik çalışması başlattıklarını ifade eden yetkililer, halkın huzur içerisinde bir Ramazan geçirmesi ve ibadetini yapabilmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edeceğini söylediler.

Yetkililer,” Yaklaşan Ramazan ayı öncesi merkezde bulunan camilere yönelik temizlik çalışması başlattık. Belirli periyotlarda yaptığımız bu uygulamayı, Ramazan ayında camilerimizin daha sık kullanılması ve hava sıcaklığının artmasından dolayı tekrarlamayı uygun gördük. Camimizin halıları halı yıkama makineleri ve deterjanlı sularla yıkandı. Camlar, kapılar, duvarlar, avizeler, halılar, ayakkabılıklar temizlenerek hijyenik bir hale getirildi. Halkımızın huzur içerisinde bir Ramazan geçirmeleri için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ramazan ayında camiler vatandaşlarımız tarafından daha yoğun olarak kullanılıyor. Vatandaşlarımızın daha temiz bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için camilerin temizliğini yapıyoruz.   Bu süreçte camilerimizin halıları özel ekipmanla yıkanıyor. Halkımızın huzur içerisinde bir Ramazan geçirmesi ve ibadetini yapabilmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek.”