Erzurum´da ?aile içi şiddetle mücadele? projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü´nün yararlanıcısı olduğu ?Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi´ kapsamında Erzurum Yıllık Faaliyet Planlama Çalıştayı yapıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da ?aile içi şiddetle mücadele? projesi


Palandöken Kayak Merkezi´nde bir otelde yapılan planlama toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Bingöl, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İlbaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, kadın, çocuk, engelli, şehit ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlerde eylem planı hazırladığını anımsattı.
Şiddet Öneme ve İzleme Merkezi ve Kadın Konuk Evinin , kadına şiddetin önlenmesi ve şiddet mağdurlarına yönelik önemli hizmetlere imza attığını belirten İlbaş, kadına yönelik haksızlık, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele kapsamında çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Aile İçi Şiddet Mücadele Projesinin Erzurum için önemli olduğunu belirten İlbaş, projenin aralarında Erzurum´unda bulunduğu 26 ilde hayata geçtiğini hatırlattı.
20 ARALIKTA İL EYLEM PLANI ONAYLANACAK
Proje Uzmanı Gözde Keçeci ise Erzurum´da yapılan çalıştaylar sonucu oluşturulan eylem planın 20 Aralıkta Erzurum´da yapılacak toplantıyla onaylanacağını ifade etti.
Projenin 2017 yılında hayata geçeceğini belirten Keçeci, ?Çok katmanlı ve çok boyutlu bir sorun olan kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasının ön koşullarından biri de ulusal düzeyde izlenen şiddetle mücadele politikalarının yerel düzeyde yerelin ihtiyaçları, öncelikleri ve kaynakları temelinde desteklenmesidir. Bu amaçla proje kapsamında 26 ilde, düzenlenen üçer günlük çalıştaylarda kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ilgili tüm tarafların aktif katılımı ile il eylem planları oluşturulmuştur. Erzurum için hazırlanan İl eylem planı 20 Aralıkta Erzurum´da yapılan toplantıyla onaylanacaktır? dedi.
Konuşmaların ardından kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri çalıştay hakkındaki görev dağılımı konusunda bilgi paylaşımında bulundular.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı