Erzurum´da çocuklara yılda 277 bin 150 doz aşı yapılıyor

Özellikle batıda bazı ailelerin zararlı olduğu gerekçesiyle çocuklarına aşı vurdurmaması ile gündemde olan aşı polemiği, Erzurum Sağlık İl Müdürü Uçar´ın verdiği rakamlarla çürütüldü. Müdür Uçar, ?? Erzurum´da çocuklara yılda 277 bin 150 doz aşı uyguluyor

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da çocuklara yılda 277 bin 150 doz aşı yapılıyor

 

Sinan AYDIN

 Erzurum Sağlık İl Müdürü Doktor Mahmut Uçar, çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 5 bin 879 personel ile 69 aile sağlık merkezinde 250 aile hekimi sağlık hizmeti verdiklerini belirten İl Müdürü Uçar, ?? çocukların aşılanması ile ilgili de bilgi verip ?? Yılda 277 bin 150 doz aşı yapıyoruz´´ dedi. İl Müdürü Mahmut Uçar, ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası ile ilgili değerlendirme de bulundu, Sağlık İl Müdürlüğünün çalışmalarını anlattı. Müdür Uçar, ??Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır´´ dedi.

?? 5 BİN 879 PERSONELİMİZ İLE ERZURUM´UN EN ÜCRA KÖŞESİNE ULAŞIYORUZ´´

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü´nün ilin en ücra köşelerine kadar ulaştığını ifade eden Müdür Uçar, ??5879 personel ile vatandaşımıza çeşitli unvan ve meslek sınıfından çalışanı ile ekip ruhu anlayışı içerisinde, birinci basamak sağlık hizmeti sunulmaktadır. 69 Aile Sağlığı Merkezinde; 250 Aile Hekimimiz ile sağlığı koruma ve geliştirme, muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman ve sağlıkla alakalı her türlü danışmanlık hizmetlerini vermekteyiz. Aile hekimine gelemeyecek durumunda olan vatandaşlarımıza da yaşadıkları yerde ziyaret edilerek evde sağlık hizmeti vermekteyiz. Bize güvenin, çünkü sağlığınız için buradayız´´ dedi.

ÇOCUKLARA YILDA 277BİN 150 DOZ AŞI YAPILIYOR

Özellikle batıda bazı ailelerin zararlı olduğu gerekçesiyle çocuklarına aşı vurdurmaması ile gündemde olan aşı polemiği, Erzurum Sağlık İl Müdürü Uçar´ın açıklamaları ile çürütüldü. Sağlık İl Müdürü Mahmut Uçar, ?? 13 ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ulusal aşı programı ile yılda yaklaşık 277.150 doz aşıyı çocuklarımıza uyguluyoruz. Bulaşıcı hastalıklarla mücadelede hedef, hastalıkların ortaya çıkışını engellemektir. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü sürekli bulaşıcı hastalıklara yönelik izleme yapmakta, herhangi bir salgın tehlikesi durumunda harekete geçerek salgın kontrol çalışmalarına başlamaktadır´´ dedi. Müdür Uçar, diğer çalışmalarla ilgili de şunları söyledi: ?? İçme ve kullanma sularının güvenilir olması için, her gün çeşitli noktalardan su numuneleri alınarak tahlile gönderilmektedir. Tahlil sonuçlarına göre sağlığı bozacak olumsuzluk durumunda, ilgili kurumlar hemen uyarılarak, önlem alınması sağlanmaktadır. Ulusal programlarımız doğrultusunda sağlığımızı tehdit eden obezite, tütün kullanımı gibi risk faktörlerine karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele edilmektedir. Üç kanser türünde Toplum Sağlığı Merkezlerimizde ve Aile Sağlığı Merkezlerimizde (Meme, Rahim Ağzı, Kalın Barsak)  erken teşhise yönelik taramalar ve eğitimler yapılmaktadır. ??