Erzurum´da DAF İçin Geri Sayım Başladı

Bu Yıl Erzurum´da MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezinde İkincisi 22-23-24 Mart 2019 Tarihleri Arasında Düzenlenecek Olan Doğu Anadolu Alışveriş Festivali (DAF) İçin Geri Sayım Başladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da DAF İçin Geri Sayım Başladı

 

Sinan AYDIN

 Palandöken Kayak Merkezindeki turizmciler ve şehir merkezindeki alışveriş merkezi yöneticileri, festival kapsamında ağırlayacakları yerli ve yabancı misafirler için hazırlıklarını sürdürüyor. Alışverişte büyük kampanyaların olacağı, etkinlikler ve sürprizlerle dolu festival 22-23-24 Mart tarihlerinde 3 gün sürecek. Geçtiğimiz 2018 yılında ilki düzenlenen Doğu Anadolu Alışveriş festivali Erzurum´a kültür ve turizm açısından büyük katkılar sağlayacak.

ALIŞVERİŞ AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Alışveriş Festivalini geçtiğimiz yıl üç günde, yakın şehirler ile Azerbaycan ve İran´dan toplam 600 bin kişi ziyaret etmişti. 2018´te ilki gerçekleştirilen  Doğu Anadolu Alışveriş Festivali (DAF), Erzurum´da alışveriş açısından son derece önemli bir organizasyon olmuştu. Yalnızca Erzurum´da değil çevre illerde ve Doğu Anadolu´da önemli bir festival olarak dikkat çekti. Festivale katılanlar Anadolu´nun Zirvesi Erzurum´da tarihi ve manevi doku ile birlikte muhteşem bir alışveriş deneyimi yaşama imkanı buldular. Asırlar boyunca Asya ve Avrupa arasındaki uluslararası transit ticaretin önemli bir durağı olan Erzurum, bu konumu sayesinde büyük karlar elde etmişti. 1645 - 1647 yılları arasında Erzurum Gümrüğü´nde katip olan Evliya Çelebi, bu gümrüğün İstanbul ve İzmir Gümrüğünden sonra İmparatorluktaki en işlek gümrük olduğunu belirtir.