Erzurum´da Sanat Zirvesi

85 ilin Güzel Sanatlar Fakültesinden gelecek katılımcılarla düzenlenecek büyük buluşmaya, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliği yapacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da Sanat Zirvesi

Üniversitelerarası Kurul - Sanat Dalları Eğitim Konseyi, 2017 yılı Genel Kurul Toplantısı bugün itibari ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız başta olmak üzere 85 ilin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan-Dekan Vekillerinin, Konservatuvar Müdürleri-Müdür Vekillerinin katılacağı büyük organizasyonda üniversitelerde güzel sanatlar eğitiminin sorunları, problemleri ve geleceğe dair beklentileri masaya yatırılacak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ EV SAHİBİ

Türkiye´de bulunan 85 ilin Güzel Sanatlar Fakültesi´nden birçok katılımcı büyük buluşma organizasyonu kapsamında Erzurum´da bir araya geliyor. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin ev sahipliği yaptığı büyük buluşma organizasyonu bugün saat 10.00 itibari ile start alacak. Büyük buluşma da açılış konuşmalarını ise Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat gerçekleştirecek. Açılış konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi´nde düzenlenen sergi de farklı üniversitelerden gelen eserler ve fakülte hocalarının çalışmaları ile birlikte toplam 180 adet eser görücüye çıkacak. Seramik, biblo, heykel, resim, özgün baskı gibi eserlerden oluşan sergiye her üniversiteden 3 eser katılacak. Katılan bu eserlerin birçoğu ise sergi sonunda Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Sanat Müzesi´ne bağışlanacak.  Daha sonra ise organizasyonda yer alan Konservatuvar Müdürleri, Eğitim Komisyonları ve Dekanlar ayrı ayrı salonlarda toplantılar yapacak. Toplantılarda Üniversitelerde Güzel Sanatlar eğitiminin sorunları, problemleri, geleceğe dair beklentileri ve bu konuda neler yapılabilir hakkında açık tartışımlar gerçekleştirilecek. Güncel konular üzerine görüş önerileri sunulacak. Bunun yanı sıra ise Dekanların oy kullanarak eğitim komisyonlarında yer alacak kişileri seçmesi üzerine bir seçim düzenlenecek. Burada seçilen kişiler ise belirlenen sorunları güncelleyerek YÖK´e bildirmekle görevlendirilecek. Büyük buluşma için dün 62 katılımcıdan 52´si, sabah 09.00 itibari ile Erzurum´a geldi. 29 Dekan, 1 Rektör, 14 Dekan Vekili, 8 Konservatuvar Müdürü, 6 Müdür Vekili ve organizasyonda yer alan Mimar Sinan´da ki hocalar ile toplam 62 katılımcının geleceği bildirilen organizasyona, bu sabah itibari ile de 10 hoca gelmiş olacak. Sabah 10.00 ile başlayan etkinlik akşam 17.30´a kadar devam edecek.  

6 Mayıs günü toplantıların sona ermesi ile birlikte katılımcıların yer alacağı Erzurum´un tanıtımına yönelik geziler düzenlenecek. İlk olarak Yedi Göller gezisi kapsamında Tortum Şelalesi ve Oşvank Manastırı´na gidilecek. Daha sonra ise şehrin içindeki mimari yapılar olan Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve Taşhan katılımlar tarafından ziyaret edilecek.