Erzurum'da Asansör Bakımları Yoğun Şekilde Devam Ediyor

Erzurum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Küçükler, Erzurum’da bulunan asansörlerin piyasa gözetim ve denetimine ilişkin 2024 yılı Ocak-Şubat-Mart-Nisan verilerini açıkladı.

Tarih: 29.04.2024 23:20 Güncelleme: 30.04.2024 01:07
Erzurum

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl  

Erzurum'da, şehir genelinde bulunan asansörlerin güvenliği ve işlevselliği için bakım çalışmaları hız kesmeden devam ediyorken, Şehirdeki pek çok binanın günlük hayatta önemli bir parçası olan asansörler, düzenli bakımların yanı sıra periyodik kontrollerle de denetleniyor.

Bu anlamda Erzurum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Küçükler, şehirdeki asansörlerin periyodik bakım ve kontrollerinin titizlikle yapıldığını belirtirken, bu çalışmaların, vatandaşların güvenliğini sağlamak adına büyük önem taşıdığı vurguladı.

Küçükler, son dönemde artan teknolojik gelişmeler ve güvenlik standartlarına uyum sağlama gerekliliğinin, asansör bakım ve onarımlarının daha da önem kazanmasına neden olduğunun altını çizerken, Piyasa Gözetim ve Denetim 2024 Ocak-Şubat-Mart-Nisan Faaliyet Çizelgesine göre, belirtilen bu üç aylık süreçte 48 denetimin gerçekleştirildiğini ifade etti ve gerçekleştirilen bu denetimlerden 31 asansör uygun geriye kalan 17 asansör ise uygunsuz olarak belirlendiğini aktardı.  

Küçükler, aynı zamanda 3 aylık süreçte elektrikli ekipmanlar, gaz yakan patlayıcılar, sivil patlayıcılar, piroteknik ürünlerin denetiminin gerçekleştiğini ifade ederken uygunsuz sonuçlara rastlamadıklarını aktararak, Erzurum'da asansör bakım ve onarım çalışmalarının titizlikle sürdüğü bu süreçte, vatandaşların güvenliği ve konforu için gereken tüm önlemlerin alındığı belirtti.