Erzurum'da Ev Sahibi Yapacağını İddia Eden Firmaların Güvenilirliği Tartışma Konusu Oldu

Erzurum'da son zamanlarda ev sahibi yapacaklarını iddia eden firmaların güvenilirliği konusunda endişeler artıyor.

Tarih: 16.04.2024 23:22 Güncelleme: 17.04.2024 02:17
Erzurum

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Erzurum'da Vatandaşlar, Ev Sahibi Yapacağız Diyen Firmalara Güvenmeli Mi?"

Erzurum'da, ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar, "ev sahibi yapacağız" iddiasında bulunan firmalara karşı tereddütler yaşıyorken, son zamanlarda artan bu tür firmaların sayısıyla birlikte, vatandaşlar arasında güvenilirliği tartışmalı bir konu haline geldi.

Özellikle piyasada hızla yayılan ve cazip fırsatlar sunan bu tür firmaların arkasında yeterli referans ve güvenilirlik bulunup bulunmadığı merak ediliyorken, bazı vatandaşlar, söz konusu firmalarla iş yapmadan önce detaylı bir araştırma yapıyor, bazıları ise bu tür iddialı vaatlerin genellikle dolandırıcılık amaçlı olduğunu savunuyor.

Günümüz ekonomik koşullarında artan konut fiyatları, bankaların kredi verme politikalarındaki sıkılaşma ve gelir dengesizlikleri, uygun faiz oranlarına sahip kredilere erişimi zorlaştırdığı için birçok vatandaşın ev sahibi olma hayalini giderek uzaklaşan bir hedef haline getirdi. Ancak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar farklı yollar deneyerek “Kredisiz, Faizsiz, Peşinatsız ev sahibi olun” diyen firmalara yöneliyor. Bazı kesim bu tür firmaların sağladığı uygun ödeme koşullarından faydalanarak hayallerini gerçekleştirmeyi hedefliyorken, bazı kesim ise bu tür firmalara güvenmenin riskli olduğunu savunuyor ve vatandaşları daha güvenilir, sağlam bir ev sahibi olma yolunu tercih etmeye çağırıyorlar. 

Vatandaşta, İddialı vaatlere karşı şüpheci yaklaşım hâkim

Bu yöntemin güvenli olmadığını düşünen bazı vatandaşlar, bu tür firmaların iddialı vaatlerine karşı şüpheyle yaklaşırken, geçmişte yaşanan dolandırıcılık vakalarının akıllarında soru işaretleri bıraktığını ifade ettiler ve firmanın geçmiş referanslarına, sunduğu hizmetin detayları ile sözleşme koşullarına dikkatlice göz atmaları gerektiğini vurgulayarak bu sayede, potansiyel mağduriyetlerin önüne geçilebileceğini aktardılar. 

Güvenilirliği tartışmalı olan bu firmalara karşı önlem alınması ve tüketicilerin haklarını korumak adına yerel otoritelerin daha etkin bir denetim mekanizması oluşturması gerektiğinin altını çizen vatandaş, bu tür firmalarla iş yapmadan önce dikkatli olmaları, sözleşmeleri detaylı bir şekilde incelemeleri ve gerektiğinde uzman görüşü alarak karar vermelerini belirtti.