Göz sağlığı için doğru seçim önemli

Güneşli günlerin artmasıyla birlikte, uzmanlar güneş gözlüğü kullanımının önemini vurgularken, özellikle UV ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için güneş gözlüğü seçiminin doğru yapılması gerektiği belirtiyorlar.

Tarih: 24.04.2024 23:16 Güncelleme: 25.04.2024 00:47
Göz sağlığı için doğru seçim önemli

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Güneşin zararlı UV ışınları, göz sağlığını tehdit eden önemli bir faktördür. Uzun süreli maruz kalma, katarakt, retinal dejenerasyon ve kornea hasarı gibi ciddi göz problemlerine neden olabilir. İşte bu noktada, doğru güneş gözlüğü kullanımı büyük bir önem taşır.

Güneş gözlüğü kullanımı göz sağlığı bu denli kritik bir konu olurken, Uzmanlar, UV ışınlarının katarakt, retinanın dejenerasyonu ve gözün yüzeyindeki hasar gibi ciddi sorunlara neden olabileceğini ifade ederek, güneş gözlüğü seçerken sadece stil değil, aynı zamanda doğru korumayı sağlayacak özelliklere de dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyorlar. 

Doğru UV koruması sağlayan gözlüklerin tercih edilmesi, göz sağlığını korumak adına önemli bir adım olarak öne çıkıyorken, Ayrıca, yüz tipine uygun çerçeve seçimi de gözlük kullanımının rahatlığı açısından önem taşıyor.

Göz sağlığını korumanın en şık yolunun şüphesiz güneş gözlüklerinden geçtiğini belirten Uzmanlar, güneş gözlüğü seçerken belirli faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyorlarken, bunların başında güneş gözlüklerinin etiketinde "UV400" veya "yüzde 100 UV koruma" gibi ifadelerin olması gerektiğini aktarıp bu gözlüklerin hem UVA hem de UVB ışınlarından koruduğunu belirtiyorlar. 

Uzmanlar, “Koyu lens renkleri göz kamaştırıcı olabilir, ancak göz sağlığı için daha iyi bir koruma sağlamayacakları için genellikle gri veya yeşil gibi koyu, doğal renklerin, ışığı daha iyi bloke edeceği ve gerçek renkleri daha az değiştireceği bilinerek hareket edilmelidir. Bunun yanında geniş çerçevelerin kullanılması göz çevresini daha iyi korur ve UV ışınlarının yanlarından da sızmasını engeller. Yine Polarize lensler dediğimiz lensler yansıyan ışığı azaltarak daha net bir görüş sağladığı için özellikle yansıtıcı yüzeylerin olduğu ortamlarda tercih edilmelidir”. Söylemlerinde bulunuyorlar.