İŞKUR İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SAYILARINI AÇIKLADI

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2024 yılının üç ayında 755 kişiye 26 Milyon 149 bin TL işsizlik ödeneği verdi.

Tarih: 28.04.2024 15:35
İŞKUR İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SAYILARINI AÇIKLADI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak her geçen gün işsiz vatandaşlara umut olduğunu ifade eden Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, 2023 yılında ise 65 Milyon TL işsizlik ödendiğini söyledi.

Mutlu,” Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 2023 yılında ise 65 Milyon TL işsizlik ödeneği verilirken 2024 yılının üç ayında 755 kişiye 26 Milyon 149 bin TL işsizlik ödeneği verildi.   İşsizlik ödeneğinin ödenebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması gerekmektedir. İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılmakta veya güncellenmektedir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanmaktadır. Dolayısıyla, vekâletname ile başvuru yapılması imkânı bulunmamaktadır.  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün düzenlediği meslek edindirme kursları sayesinde işsizler hem meslek sahibi oluyor hem de işe yerleştirilerek istihdama dâhil ediliyor. Çalışmak isteyen her iş arayanımıza iş bulma imkânı var. Toplum yararına programlarda bu kapsamda işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan ya da yüklenici eli ile toplum yararında bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çeken işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif iş gücü hizmetleri kapsamında kurs, program, proje ve özel uygulamalar  yapılıyor. Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak işsiz vatandaşlara iş yerleştirme adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çalışmak isteyen vatandaşlar mutlaka bizlere başvursun. Kendilerine en uygun işi bulacağımıza emin olsunlar. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak işsizler ordusundaki sayıyı azaltmak için umut olmaya devam ediyoruz.”