kadın dinlenme evine yoğun ilgi

22 Kasım 2019 tarihinde Erzurum Çat Belediyesi tarafından açılışı yapılan ve bugüne kadar da aktif olarak hizmet veren “Kadın Dinlenme Evi” kadınların uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Tarih: 29.02.2024 23:13 Güncelleme: 01.03.2024 00:18
kadın dinlenme evine yoğun ilgi

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl  

Erzurum Çat Belediyesi Tarafında Faaliyete Geçen ve içerisinde mutfak, dinlenme odası, bebek bakım odası, mescit, tuvalet, banyo, şark köşesi, oturma salonu, kamera odası ve çocuk oyun odasını bulunduran Kadın Dinlenme Evi ilçelerden Erzurum’a gelen misafirleri dönüş yapacakları saate kadar ağırlayarak hizmet vermeye devam ediyor. 

İlçelerden gelen kadınların mekânı 

Özellikle ilçelerden hastane için gelen kişiler tarafından tercih edildiğini dile getiren Kadın Dinlenme Evi görevlisi Filiz Polat ise kadın dinlenme evinin bir taneyle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade ederek her ilçenin kendine ait dinlenme evinin olması gerektiğini vurguladı. 

Polat, ilçelerden gelen ve ilçelere gitmek için otobüs bekleyen kadınlarımızın dışarıda beklememeleri adına Çat Belediye Başkanı tarafından kurulan kadın dinlenme evi 4 yıldır hizmet vermeye devam ediyor ve her gün farklı ilçelerden gelen kişileri ağırlıyor” diye konuşurken, dinlenme evinde bekleyen kadınlara çay ve yemek servisinde bulunduklarını da belirtti. 

Tüm masraflarının Çat Belediyesi Tarafından karşılandığının altını çizen Polat, dinlenme evinin esasında Çat İlesinden Erzurum’a gelen kişiler için kurulduğunu ifade ederken, işleyişin bu şekilde olmadığını ve diğer ilçelerden gelen kadınlarında bu hizmetten yararlanabildiğini aktardı. 

Hizmette sınır yok 

Polat, dinlenme evinde Hizmette sınırın olmadığını vurgularken, “evin içinde mutfak, dinlenme odası, bebek bakım odası, mescit, tuvalet, banyo, şark köşesi, oturma salonu kamera odası ve çocuk oyun odası bulunuyor. Şark köşesinde bazen gençler geliyor oturuyor, resim çekiliyor. Bazen de özel misafirler olursa orada ağırlanıyor. Dinlenme evine gelen kadınlar rahatlıkla çocuklarını oyun odasına bırakıp dinlenme odasında uyuyabiliyorlar. Ayrıca mescit de dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirebiliyor. Oturma odasında sıkılmamaları için televizyon bulunuyor rahatlıkla vakit geçirmiş oluyorlar. Bebekli kadın vatandaşlarımıza özel bebek bakım odasında çocuklarının bakımını yapabiliyorlar. Dinlenme evinde ayrıca güvenliği için kameralar bulunuyor kamera odasından güvenliğini takip etmiş oluyoruz” diye konuştu.