Kırsal kalkınmaya rekor başvuru!

129 Milyon TL hibeli 1958 ekipmana, 1922 adet proje başvurusu yapıldı...

Tarih: 27.01.2023 12:47
Kırsal kalkınmaya rekor başvuru!

Bakanlık tarafından 2006 yılından itibaren uygulamaya konulan %50 Hibeli Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi başvurusuna, Erzurum'da 2023 yılı için rekor başvuru yapıldığı açıklandı. 

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,  Kırsal kalkınma yatırımları desteklemesine rekor başvuru yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, '' Çiftçimizin gelişim, kalkınma ve kırsalda memleketine tutunma olanaklarına önemli bir katkı sağlayan; Kırsal alanda gelir düzeyini yükseltmek, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunu sağlamak, tarımsal pazarlama altyapısını geliştirmek, gıda güvenirliğini üst seviyeye çıkarmak, kırsal alanda alternatif gelir kaynakları oluşturmak, kırsal ekonomik altyapıyı güçlendirmek ve tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak gibi amaçları olan ve Bakanlığımızca 2006 yılından itibaren uygulamaya konulan %50 Hibeli Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi başvurusunda 2023 yılı için rekor başvuru yapıldı. " denildi.

İL MÜDÜRÜ OSMAN AKAR DETAYLARI PAYLAŞTI

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: "Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi kapsamında 2023 yılında; Başvuru süreci 20 Ocak 2023 tarihinde sona eren Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarına; 258 Milyon TL tutarında, 129 Milyon TL hibeli, 1958 ekipmana, 1922 adet proje başvurusu yapılmıştır. Ekonomik Yatırımların başvuru süreci devam etmekte olup başvuracak gerçek ve tüzel kişilerin başvurularını 10 Şubat 2023 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Desteklemeden yararlanacak olan çiftçi ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."