Komşuları rahatsız eden kiracılar için ev sahiplerinin izlemesi gereken yol

Kiracının rahatsız edici davranışlarına maruz kalan komşular, ev sahipleri tarafından nasıl hareket etmeli? İşte detaylar:

Tarih: 09.05.2024 13:11
Komşuları rahatsız eden kiracılar için ev sahiplerinin izlemesi gereken yol

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Kiracılar, kira sözleşmelerinde belirtilen sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdürler. Sadece kira ödemesi yapmak yeterli değildir; evi düzenli ve özenli tutmak da bu sorumlulukların bir parçasıdır. Yasal açıdan, "evi özenli tutmak" kavramı oldukça geniş bir yelpazeyi kapsar ve benzer durumlarda verilen mahkeme kararları örnek teşkil eder.

KOMŞULARI RAHATSIZ EDEN KİRACILARA SON VERİLEBİLİR!

Eğer bir kiracı, komşuları rahatsız ediyorsa ve bu durum dayanılmaz boyutlara ulaşmışsa, ev sahiplerinin izlemesi gereken ilk adım, kiracıya yazılı bir ihtar göndermektir. Bu ihtar genellikle 30 günlük bir süre verir ve kiracıya, davranışlarına son vermezse kira sözleşmesinin sona ereceğini bildirir. Ancak, bu uyarıya rağmen kiracının rahatsız edici davranışlarına devam etmesi durumunda, ev sahibi kira sözleşmesini sonlandırabilir. Bu durumda mahkeme kararı da gerekebilir, özellikle kiracı itiraz ederse.

Ev sahipleri, kiracıların komşularla olan uyumsuz ilişkileri karşısında bazı yasal haklara sahiptirler. Ancak, bu hakları kullanabilmek için durumun kanıtlanması gerekir. Yasalara göre, delil olmadan işlem yapılamaz; bu nedenle ev sahiplerinin durumu güçlü delillerle desteklemesi önemlidir. Komşuların ifadeleri, bu konuda belirleyici olabilir.

Kiracının evden çıkarılması, karmaşık bir süreç olabilir ve doğru prosedürlerin izlenmesi gerekir. Ev sahipleri, yasalara uygun hareket ederek, komşuları rahatsız eden kiracıların evden çıkarılmasını sağlayabilirler.