LASTİKLERİNİZE GÖZÜNÜZ GİBİ BAKIN

Araç sahipleri yaz lastikleri için hazırlık yaparken lastik fiyatları cep yakıyor. Geçen yıla göre fiyatlarda uçurum var.

Tarih: 08.05.2024 23:13 Güncelleme: 09.05.2024 11:03
LASTİKLERİNİZE GÖZÜNÜZ GİBİ BAKIN

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Araç sahipleri yaz lastikleri için hazırlık yaparken, fiyatlar da tavanı gördü. Geçen yıl bin TL olan lastik fiyatları bu yıl 2 bin TL’ye yükseldi. 

Yaz lastiği fiyatlarındaki bu hızlı artışın nedenleri arasında döviz kurlarındaki dalgalanmalar, ham madde fiyatlarındaki yükselişler ve ekonomik faktörler yer alıyor. Ancak, bu fiyat artışının ne kadar daha süreceği belirsizliğini koruyor.

Araç sahipleri, her geçen gün artan yaz lastiği fiyatları karşısında tepkilerini dile getirdiğini ifade eden lastik İşletmecisi Melih Yalçın, bu durum, sürücülerin yaz mevsimine hazırlık sürecinde ekstra maliyetlerle karşılaşmalarına neden olduğunu söyledi.

Yalçın,” Lastik fiyatlarına zam geldi. Her hafta veya her gün lastik fiyatlarına zam geliyor. Şuanda lastik fiyatları 2 bin TL’ye yükseldi. Yaz-Kış lastik değiştirme işi olmasa kiramızı bile çıkaramayacağız. İnsanlar lastik tamir setleri alıp kendi lastiklerini tamir etmeye başladı. Hele ticari araçlar dükkâna uğramaz oldu. Otomobiller olmasa ne yaparız bilmiyorum. Perişan durumdayız. İnsanlar yeni lastik alamıyorlar. Malzemeler hep yurt dışından geliyor, hepsi dolar bazında. Döviz arttığı ve her şeye zam geldiği için biz de mecburen zam yapıyoruz. İthal olduğu ve döviz arttığı için lastik fiyatları da neredeyse 2 katına çıktı. Dövize bağlı olarak bizim fiyatlarımız da yükseliyor. Zor günler yaşıyoruz. Bu fiyatlar bütçemizi zorlamıyor dersek yalan olur. Gerçekten fiyat artışları bayağı fazla. Geçen seneki fiyatlarla bu seneki fiyatlar oldukça farklı Bu artışlardan hiç memnun değiliz.”