Lens kullananlar dikkat!

Gözlük satış mağazası işletmecisi Cesim Köse, lens kullanımında dikkat edilmedi gereken hususlar ile ilgili vatandaşları uyardı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Lens kullananlar dikkat!

 

Nesrin Çetinkaya

Gözlük Satış Mağazası İşletmecisi Cesim Köse, gözlük kullanımında zorlanan ya da gözlüğü estetik bulmayarak lensi tercih edenlerin, kullanım kurallarına dikkat etmedikleri takdirde önemli sağlık sorunlarına davetiye çıkarabileceklerinin altını çizdi. Gözün çok hassa bir organ olduğunu vurgulayan Köse, lens kullanırken dikkat edilmesi gereken hususları paylaştı.

LENS KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Lens kullanıcıları için dikkat edilmesi gereken hususları paylaşan Köse, ?Bazı insanlar çoğu zaman gözlük kullanımında zorlanıyorlar. Çoğu insanımızda gözlük kullanımını estetik bulmadığından dolayı lense yönelebiliyor. Lens kullanımına dikkat edilmediği zaman önemli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Dolayısıyla kimi zaman önemsenmeyerek göz ardı edilen önemli detaylardan kesinlikle vazgeçilmemeli. Öncelikle şunu söylemek gerekirse zevk için lens takmayın. İlla takılması gerekiyor ise kesinlikle bir doktor muayenesinden geçilmeli. Çünkü her göz lens için uygun olmayabilir, ya da gözünüz lensi kabul etmeyebilir. Göz son derece hassa bir organımızdır, dolayısıyla göze değen her şey son derece temiz olmalıdır. Önce eller yıkanmalı, daha sonra ise lensleri uygun solüsyonda yeterince beklettikten sonra takılmalıdır. Lens kullananların kaplıca veya tatlı sulara girmemesi gerekiyor, çünkü bu sularda yaşayan amipler gözde sorunlara yol açabilir. Lensi takmak için eğer tırnaklarınız çok uzunsa ya da düzgün bir şekilde takamıyorsanız, kornea tabakasını her an çizebilirsiniz. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü bu durum gözde kızarıklık, iltihaplanma ve enfeksiyon yaratıp çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Gece uyurken ise lensler kesinlikle çıkarılmalı ve daha sonra lensi mutlaka lense uygun solüsyon ve kabında muhafaza edilmelidir? ifadelerine yer verdi.