MEKANİK AKSAMLI VE KATLI OTOPARKLARIN YAPILMASI ŞART

Erzurum’daki otoparkların kapasitesinin yetersizliği kangrene dönüştü.

Tarih: 29.04.2024 15:06 Güncelleme: 29.04.2024 15:56
MEKANİK AKSAMLI VE KATLI OTOPARKLARIN YAPILMASI ŞART

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Sürücüler, çareyi yol kenarlarına ve kaldırımlara park etmekte buluyor. Kentin her noktasının otopark gibi kullanılması, standart dışı ve gelişigüzel park etmeler trafik akışını da sekteye uğratıyor.

Kentteki eski yerleşim yerleri ile trafiğin yoğun olduğu ve otopark sorunun bulunduğu bölgelere belediyelerin otopark inşa etmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, belediyelerin vatandaşın, kolaylıkla arabasını park edeceği yerlere telefon sisteminde bir düzenleme yaparak ulaşabilmesini sağlaması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlar,” Buradaki insanların önceliği şu an hasarın giderilmesi ve tabii ki güvenliğin sağlanması gerekir. Dünya ile birlikte ülkemizde de ulaşım sistemleri hızla gelişiyor. Otomotiv sanayindeki büyüme, ulaşım araçlarındaki çeşitlilik ve hızla artan nüfus ise trafik kaosu yaratıyor. Araçlar için hava şartlarına karşı korunaklı bir ortam yaratan kapalı otoparklarda karşılaşılan en büyük sorun nem ve rutubet.  Binaların bodrum katında ve yer altındaki otoparklarda suyun olumsuz etkisi nedeniyle oluşacak nem ve rutubeti ortadan kaldırmak ve araçları suyun zararlı etkilerinden korumak için su yalıtımının göz ardı edilmemesi gerekiyor. Eğer otopark alanında duvar, kiriş ya da kolonlarda siyah lekeler ya da pamukçuklar görüyorsak, tavanda ya da duvarlarda su izleri varsa, rutubet kokusu alıyorsak ya da otoparkın tavanından su akıyorsa bu binada su yalıtımı yok ya da yetersiz demektir.  Sağlıklı bir ortam yaratmak ve yapı güvenliği açısından binayı korozyondan koruyarak riskleri en aza indirmek istiyorsak sağlıklı su yalıtımı ile önlem alınması şart. Binaların en çok korozyon etkisine maruz kalan bu bölümlerinde suyun zararlı etkileri sadece araçları değil binaları da çürütüyor. Araçların park edilebileceği mekanik aksamlı ve katlı otoparkların yapılması lazım. “