Memurların son günlerde  kapısını çaldığı aradığı adres: SENDİKALAR

Son zamanlarda özellikle Toplu Sözleşme İkramiyesi adı altında memurların aldığı aylık 538.00 TL nin kaybı sonrası memurların sendikalardan istifa ettiğini açıklayan Yazıcı Sendikalar sonuç almalıdır dedi.

Tarih: 17.04.2024 15:24
Memurların son günlerde  kapısını çaldığı aradığı adres: SENDİKALAR

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Son zamanlarda özellikle Toplu Sözleşme İkramiyesi adı altında memurların aldığı aylık 538.00 TL nin kaybı sonrası memurların sendikalardan istifa ettiğini açıklayan Yazıcı Sendikalar sonuç almalıdır dedi.

MEMURLARIN GÖZÜ KULAĞI ANKARA’DAN GELECEK HABERLERDE…

Savdes Sen (Savunma Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası ) Erzurum İl  Başkanı Mucip YAZICI ile gündeme dair bir çok konuda yaptığımız özel söyleşi de sitemize yaptığı özel açıklamasında: 

“Memur arkadaşlar sık sık telefonla arıyorlar. Son zamanlarda telefonlarımız susmuyor” şeklinde konuştu.

Toplu Sözleşme İkramiyesinin kesilmesinin ardından her kurumda özellikle yetkili sendikalardan istifalar olduğunu sendikaların bu konuda sonuç alamaması durumunda toplu istifaların olacağını belirtti. 

Yazıcı açıklamasında: “Bu 2. Aya girdik Toplu Sözleşme İkramiyesi 538.00 TL yerine aylık 190.00 TL oldu. 538.00 TL alan memurların maaşlarında 280.00 TL ye varan kesintiler olmaktadır. Bunun sonucunda her hangi bir karım yok diyen memur arkadaşlar istifa ediyorlar” dedi.

“SAVDES SEN YENİ NESİL SENDİKACILIK…

Yeni nesil Sendikacılığın öncülerinden güvenilir adres olan Savdes Sen, memur maaşlarında yapılan sendika kesinti oranını düşürdü. Her platform da  memurların yanında olmayı ve bir memur hareketi olduğunu gösteren Savdes Sen, yoluna çıkan tüm engellere rağmen devam etmektedir. Sendikamıza olan güven ve tercih günden güne artmaktadır. Sarı sendikaların memurlardan uzaklaştığını belirten arkadaşlarımız sarı sendikalar günden güne haklarımızı kaybetmemize vesile olmaktadır. Özellikle son yıllarda mesai ücretleri. Havuz. Yol ve yemek paralarını kaybeden memurlar şimdi de toplu Sözleşme İkramiyesini kaybettiler. Haklı olarak telefon ederek sosyal medyadan seslenerek e-meil atarak istek ve temennilerini iletmektedirler.”

3600 EK GÖSTERGE BEKLENTİSİ YOĞUNLAŞTI.

Açıklamasına devamla: Memurların sendikalardan beklentilerini sıralayan YAZICI: 

“Özellikle Yerel Seçimler öncesi sendikalara üye olan memurlar başta ekonomik ve sosyal haklarında iyileşme beklerken 1. Dereceye düşmüş üniversite mezunu memurlar 3600 Ek Göstergenin verilmesini bekliyorlardı. Cumhurbaşkanının müjdesi sonrası Çalışma Bakanının açıklamalarında çalışmalarımız sürüyor son aşamaya geldik dediği 3600 Ek Gösterge verileceğinin bildirmesi Yerel Seçimler öncesi verilmediğini belirterek memur arkadaşlarımız seçim sonrası TBMM nin açılmasıyla bu müjdeli haberi bekliyorlar ve beklenti yoğunlaştı” dedi.

SORUNLAR SAVDES SEN’E İLETİLMEYE DEVAM EDİYOR..

Adalet Bakanlığı bünyesinde Aşçı, Hizmetli kadrolarında çalışanlar ile üniversite idari personelinin, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların kanayan yarası haline gelmiş olan problemlere yoğunlaşarak. Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan özellikle çalıştığı alanda okulunu okumuş aşçılar, aşçılık Meslek Yüksek Okulunu bitirmelerine rağmen genel idare hizmetlerindeki personelinin faydalandığı sosyal haklardan ve alacaklardan Üniversite mezunu olmalarına rağmen her hangi bir maddi hak ve sosyal haklardan yararlanamadıklarını belirterek, 4 yıllık üniversite bitirmelerine rağmen halen daha 21. Yüzyılda Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nda görev aldıklarını söyledi. 

MEMURLARIN TOPLANDIĞI TEK ADRES KAMU BİRLİĞİ KONFEDERASYONU…

Yeni Kurulan Kamu Birliği Konfederasyonu nun memurların birliğini sağlayacağını belirten YAZICI. “Artık memurlar kendilerini maddi ve sosyal haklarını savunacak konfederasyonun yeni kurulan Kamu Birliği Konfederasyonu olduğunu fark ederek destek vermeye çalışıyorlar. Bu yolda işyeri temsilcilerimize il temsilcilerimize ve Genel Başkanlarımıza olan güven ve bizlere  gösterilen teveccüh Yeni Nesil Sendikacılığa duyulan özlem ve hasrettir. Bundan sonra Memur arkadaşlarımızın bir memur hareketi olan Savdes Sen ve Kamu Birliği Konfederasyonu na yönelmeleri ve güvenleri yarınlarımızda mutlu olmamıza vesile olacaktır. Çıktığımız bu yolda Rabbim bizleri utandırmasın mahcup etmesin” dedi.