Menajer Borsası!

Gerek basın ve gerekse sosyal medya yoluyla dedikodu kazanını kaynatan bir kısım menajerler, paraya para demiyor. Topu futbolcu oynuyor, parayı menajer götürüyor?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Menajer Borsası!

Sinan AYDIN

Türkiye Futbol Liglerinde futbol sezonlarının bitmesi ile birlikte, menajer borsası devreye girdi. Futbolcudan ve kulüpten çok kazanan  menajerler, ceplerini doldurmak için anlaşmalı oldukları futbolcuları haberlerle parlatarak özellikle büyük takımlara transfer ettiriyorlar. Kulüplerin tamamına yakınının şikayet ettiği bu tür menajerler, iş ahlakı gözetmeksizin çalışıyorlar. Bazıları öyle ileri gidiyor ki, anlaşmalı olduğu bir futbolcu ile ilgili yaklan  yanlış transfer haberleri yaptırarak piyasa yapıp, futbolcunun ismini gündemde tutarak, kendince iyi bir pazarlamacılık yöntemi geliştiriyor.

DEDİKODU KAZANI KAYNIYOR

Menajerlerin iştahını kabartan futbolculardan bir kısmı da B.B Erzurumspor´da bulunuyor. Hal böyle olunca, her gün bir Erzurumsporlu futbolcunun başka bir kulüple prensip anlaşması yaptığı yönünde haberler çıkıyor. Bası spor muhabirleri ile de anlaşmalı olan bir kısım Menajerler, anlaşmalı oldukları futbolcuların bir kısmını da basın yoluyla şişirerek istedikleri fiyatlara transfer ettiriyorlar. Büyük takımların birçoğu bu tür menajerler yüzünden kendi menajerleri ile çalışma yöntemini seçse de, alt takımlarda top koşturan futbolcuları transfer etmek istediklerinde yine bu tür menajerlerle karşı karşıya geliyorlar. Hal böyle olunca da; dedikodu kazanı kaynıyor, menajerler paraya para demiyor?