Meteoroloji Bölge Müdür Vekilinin tahammülsüzlüğü

Erzurumlulara ?yobaz´ benzetmesi yapan Meteoroloji Bölge Müdür Vekili Yavuz İdiz´e tepkiler çığ gibi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Meteoroloji Bölge Müdür Vekilinin tahammülsüzlüğü

Dadaşlara ?yobaz´ diyen Müdüre tepki yağıyor

Sinan AYDIN

 

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdür Vekili Yavuz İdiz ile bir cenaze töreni için toplanan kalabalık arasında bulunan Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca arasında tartışma yaşandı. Bölge Müdür Vekili Yavuz İdiz´in Erzurumluları yobazlıkla suçladığı sözleri, başta Hikmet karaca olmak üzere törene katılan çok sayıda İş adamı ve şehrin önde gelen isimlerinin tepkisini çekti. Konuyu sosyal medya hesabında gündeme getiren Başkan Hikmet Karaca´ya çok sayıda destek gelirken, Müdür Vekili Yavuz İdiz ise tepkilerin odağındaki isim oldu. Bölge Müdürü Yalçın Ün ise yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirip Müdür Vekili Adına özür diledi.

 

´METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜR VEKİLİNİN ERZURUMLULARA KARŞI OLAN TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ!

Başkan karaca, sosyal medfa hesabından ´Meteoroloji Bölge Müdür Vekilinin Erzurumlulara karşı olan tahammülsüzlüğü! Başlığı ile bir paylaşımda bulunup yaşananları şöyle özetledi: ?? ´Meteoroloji Bölge Müdür Vekilinin Erzurumlulara karşı olan tahammülsüzlüğü! Dün şehrin sevilen ailelerinden birinin cenaze törenine katıldık, şehrimizin ileri gelen simalarının da iştirak ettiği cenaze sahibinin evi meteoroloji bölge müdürlüğünün bulunduğu sokaktaydı. Cenaze kalabalık, sokak da dar olduğu için araçlar sokağa sığmadı. Birçok araç da sokağın dışına taşmıştı.  Adı geçen kurumun bahçe kapısında bariyer, önünde de güvenlik görevlisi vardı, güvenlik görevlisine araçların manevra yapması için bariyeri açmasını rica ettik, kabul etmedi. Bahçenin içerisinde ise meteoroloji bölge müdür vekili olduğunu sonradan öğrendiğimiz bir zat, yüksek bir sesle; ?Ne biçim insansınız, burası resmi kurum, öyle keyfinize göre buraya park yapamazsınız, bariyeri hiç açtıramazsınız, bu konuda daha fazla ısrar etmeyin çekin gidin buradan, aksi durumda polis çağırırım. Erzurumluların bu yobazca ısrarını bir türlü anlayamıyorum? demez mi? Ve bu zat bir kurumun bölge müdür vekiliydi, elinden gelse bizi sokaktan da kovacaktı. Erzurum insanının sahipsizliğini o da anlamış olmalı ki, cenazemize bile saygı gösterme nezaketinde bulunmamıştı. YAZIK!!!?´

 

MÜDÜR YALÇIN ÜN ÖZÜR DİLEDİ

 

Paylaşıma yüzlerce yorum yapıldı. Erzurumlulara ?yobaz´ benzetmesi yapan Yavuz İdiz´e tepki yağdı. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürü Yalçın Ün ise, konudan haberdar olduktan sonra duyduğu üzüntüyü paylaşımın altına yaptığı yorumla dile getirip Erzurumlulardan Müdür Vekili Yavuz İdiz adına özür diledi. Çocuğunun tedavisi için yaklaşık 4 aydır Ankara´da bulunan Meteoroloji Bölge Müdürü Yalçın Ün´ün çok sayıda beğeni alan açıklamaları şöyle: ?? Değerli kardeşlerim ben meteoroloji bölge müdürü Yalçın ÜN . yaklaşık 4 aydan beri Ankara´da çocuğumun tedavisi ile uğraşıyorum . Öncelikle ahirete intikal eden kardeşimize Allah´tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabrı cemil diliyorum. Bu olayı biraz önce duydum. benim yerime bakan bölge Müdür Yardımcısı vekili arkadaşımızla bu olaylar yaşanmış ve olay polise intikal etmiş. Bölge müdürlüğüm ve şahsım adına Cenaze sahibinden ve Erzurum halkından çok özür diliyorum. Temsil ettiğim kurumum ve kapım herkese sonuna kadar açıktır. Çok üzgünüm. Gerekli tahkikat yapılacaktır. Allah´a emanet olun. Yalçın Ün. Meteoroloji Bölge Müdürü.´´ Müdür Yalçın Ün, Erzurumlulara hakaret eden Müdür Vekili Yavuz İdiz hakkında tahkikat başlattı.