Meyve Sebze Fiyatlarında Düşüş yaşanıyor

Erzurum'un köklü pazarlarından biri olan Salı Pazarı, bu hafta meyve sebze fiyatlarında önemli bir düşüş yaşadı.

Tarih: 23.04.2024 23:53 Güncelleme: 24.04.2024 02:11
Meyve Sebze Fiyatlarında Düşüş yaşanıyor

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Erzurum’daki pazarların fiyatlarında belirgin düşüşler yaşanıyor.

Pazar esnafı, durumu "Yaz ayları artık yaklaşıyor. Özellikle yaz meyvelerinin fiyatında, mevsimine göre bir düşüş yaşanıyor. İlerleyen haftalarda fiyatların daha da düşeceğini tahmin ediyoruz”. Şeklinde değerlendirirken, geçtiğimiz günlerde yüksek seviyelerde seyreden fiyatların, özellikle de domates ve çilek gibi popüler ürünlerde ciddi bir yaşandığını belirttiler. Geçtiğimiz günlerde 1 kilo domates 40 liradan satılırken, bugün tezgahlarda 25 liradan yer buldu. Çilek ise 50 liradan satıldığı günlerde, fiyatını 40 liraya çekti. Pazarcılar, önümüzdeki haftalarda fiyatların daha da düşeceğini öngörüyorlar.

Pazarcılar önümüzdeki haftalarda fiyatların daha da aşağı çekileceğini ifade ederken, özellikle yaz meyveleri ve sebzeleri için daha uygun fiyatların olacağını belirttiler. 

Tüketiciler bu düşüşten memnun. 

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, hem daha uygun fiyatlarla kaliteli ürünler satın almanın keyfini çıkardıkları için hem de evde sık sık kullanılan ürünlerin bütçelerine olumlu yönde yansıması nedeniyle bu düşüşten memnunlar. 

Pazarda satışa sunulan bazı sebze fiyatlarına bakıldığında Patates 25 lira, Soğan 22 lira, Domates 25 lira, Patlıcan 20 lira, Kabak 25 lira, Salatalık 20 lira, Biber 30 lira Maydanoz 10 lira, Marul 25 lira, Fasulye 60 lirayken, meyvelerde ise, Muz 50 lira, Karpuz 50 lira, Yenidünya 40 lira, Limon 15 lira, Kavun 50 lira, Erik 100 lira, Ananas 70 lira, Çilek 40 lira oldu.