Mobbing ile Mücadele Derneği 2024 yılı temasını açıkladı

2010 yılında kurulan Mobbing ile Mücadele Derneği 7 Şubat Mobbing haftasında yapmış oldukları faaliyetleri aktardı.

Tarih: 10.02.2024 23:46 Güncelleme: 10.02.2024 23:51
Mobbing ile Mücadele Derneği 2024 yılı temasını açıkladı

www.erzurumgunabakis.com/ Sedanur Bingöl 

5-11 Şubat Mobbing ile Mücadele Haftası Mağdurların Sessiz Çığlığına Ses olan Mobbingle Mücadele Derneği bu yılki temasını “Mobbing ile Mücadele Kanununa İhtiyaç var.” Olarak belirlerken, “Gönül Koyma ÜLKEN İÇİN Gönlünü koy.” Sloganı ile başlatmış oldukları Kampanyayı yıl boyunca yayılan çeşitli etkinliklerle süreceğini ve mobbinge yönelik toplumsal bilincin oluşturulacağını açıkladı. 

2010 yılında kurulan Mobbing ile Mücadele Derneği İşyerlerinde çalışma barışının geliştirilmesi, onurlu çalışma hakkının korunması, deneyimli, birikimli insan kaynağımız olan beşerî sermayemizin ülkemiz adına doğru kullanılması, heba edilmemesi, iş ve çalışan verimliliğinin artırılması, pozitif işyeri ortamlarının çoğaltılması, mağdurların haklarının savunulması, onlara hukuki ve psikolojik destek sağlanması, mobbing ile mücadele edilmesi amacıyla çalışıyor. 

Türkiye genelinde 14 il temsilciliği ile birlikte hizmet veren Dernek, mağdurların başvurularını takip ederek, mentorluk yapmakla birlikte hukuki ve psikolojik destek sağlamaktadır. Özellikle ülkemizde çalışma hayatına katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerde bulunarak, HEGEM Şiddetle Mücadele Vakfı ile iş birliği protokolü imzalayarak, “Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Önlenmesi konusunda ortak hareket etmek, fikir birliği ve güç birliği içerisinde bu alanda sorumluluk almak, destek ve katkı sağlamak için çalışmakta.

“Çalışma Yaşamında Şiddet ve Taciz ülkemiz çalışma hayatının önemli bir sorunu olarak ortada durmaktadır”

Mobbing ile ilgili bir kanunun olmamasının çalışma barışına zarar verdiğini belirten Mobbingle Mücadele Derneği, mobbingin intihar ve cinayetlere sebep olduğunu vurgularken, bu konu hakkında kanunun olmamasının mağdurların hak arama konusundaki umutlarını olumsuz yönde etkilemekte olduğunu, zorbaların da iştahını kabartmakta olduğunu aktardı. 

“İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın”

2023/16 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde; “Şiddetle mücadelede aktif rol alan kurumlar başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından kamu personelinin şiddetle mücadeleye ilişkin bilgi ve farkındalığının artırılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesine devam edilecektir. Şiddetle topyekûn mücadele etmeye yönelik toplumsal farkındalık ve duyarlılığı artırmak üzere eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmaya devam edilecektir. Yerel düzeyde şiddetle mücadelede koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması için Valiler, Kaymakamlar tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.” ifadelerine yer verildiğini vurgulayan Mobbingle Mücadele Derneği, bizce mobbing milli bir meseledir” söylemlerinde bulundu. 

"Mobbing Milli Bir Meseledir"

Mobbingin sadece bireysel bir saldırı olmayıp, toplumun huzurunu doğrudan etkileyen bir saldırı olduğunu ifade eden dernek, Mobbingin kurumlar içinde bulaşıcı bir hastalık olduğunu. İyileştirici önlemler alınmazsa kurumun bütün yaşamsal organlarına yayılacağını, Çalışan personelde, işletmeye ve çalışma arkadaşlarına olan güven ve saygının azalacağını, motivasyonun düşeceğini çalışma ortamı ve çalışanlar arasında uyumsuzluk başlayacağını ve iş verimliliğinin düşeceğini vurgulayarak mobbing ile mücadele kanununa ihtiyaç var dedi. 

“Mobbing ile Mücadele Kanununa İhtiyaç Var”

Mobbing ile Mücadele Derneği, “Ülkemizi muasır medeniyet seviyesine taşımak istiyorsak Mobbing ile Mücadele Kanununa İhtiyaç vardır. Başta Cumhurbaşkanlığımız ve TBMM olmak üzere, Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile öncelikle başta, Temel Mağdur Kanunu’nun çıkarılması, peşinden de Mobbing ile Mücadele Kanununun çıkarılması gerektiği kanaatindeyiz. Yerel seçimlerden sonra TBMM’nin ilk gündemi Mobbing ile Mücadele Kanunu’nu çıkarmak olmalıdır. Haziran ayı sonuna kadar yasanın çıkarılması, ülkemiz ve milletimiz yararına olacaktır. Bu vesile ile kampanyamızı destekleyen bütün STK’lara yürekten teşekkür ediyoruz. 5-11 Şubat Mobbing ile Mücadele Haftasının ülkemizdeki engin hoşgörü ve duyarlılığın artmasına vesile olmasını diliyoruz” diye aktardı.