Müftü Sula´dan tarihi öneri

Kısa bir süre önce Erzurum İl Müftülüğüne atanan Hasan Hüsnü Sula, tarihi yapıların, yapılış amacına uygun yaşatılmasına dair öneride bulunarak, Çifte Minareli Medrese ve Yakutiye Medresesi´nin eğitime açılmasını talep etti

Tarih: 01.01.0001 00:00
Müftü Sula´dan tarihi öneri

Günebakış/Muhammed COŞKUN

İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Erzurum´un birçok tarihi yapıya ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, bu yapıların amacına uygun yaşatılmasının önemine vurgu yaptı.

Erzurum İl Müftülüğüne Bağcılar İlçe Müftülüğünden atanan Hasan Hüsnü Sula, hayata geçirmek istediği önemli projelerini GÜNEBAKIŞ´a paylaştı. Müftü Sula, özellikle tarihi kent olarak ön plana çıkan Erzurum´un bu özelliğine uygun bazı çalışmalar başlatmak için harekete geçtiklerini bildirdi.

MEDRESELERİN KAPISI EĞİTİM VE İBADETE AÇILSIN

Çifte Minareli ve Yakutiye Medreselerin amaçlarına vurgu yapan Sula, ?Erzurum tarihi bir kent olarak bir çok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Benim burada bir düşüncem var. Tarihi sadece yapısal olarak yaşatmak yerine, o yapının yapılış amacını da yaşatmayı önemli olarak düşünüyorum. Bunun için Çifte Minareli Medrese ve Yakutiye Medresesi´nde bir bölümünü ayırarak, oralarda bir icraat yapılmasını istiyorum. Namaz kılınması, medresenin amacı doğrultusunda yine bir eğitim verilmesi gibi. Tabi şuan bu bir düşünce. Bazı yerlere bu düşüncemi ilettim, henüz Vali Beyle görüşmedim ama kendisine de sunacağım. Tarih sadece yapısal olarak değil aynı zamanda amacına uygunda yaşatılmalıdır.? dedi.

CEMAATE HER GÜN EĞİTİM

Lalapaşa ve Ulu camide cemaate yönelik bir dizi eğitim faaliyetleri yapılacağını dile getiren Müftü Sulu, ?Bir diğer hususta Ulu ve Lalapaşa Camilerinden haftanın her günü öğle namazından önce cemaate eğitim mahiyetinde sohbetler yapmayı düşünüyorum. Ancak bunu yapacağız. Bu bizim elimizde. Şöyle ki sırasıyla bu camiler ki bende haftada 2 gün bizzat yapacağım, eğitim şeklinde vatandaşla sohbet edilecek. Fıkıh, hadis, tefsir, İslam tarihi gibi alanlarda. Burada ise amaç, insanların ne okuduğunu, ne için ibadet yaptığını fark ettirmek, öğretmektir. Şöyle ki, bir duayı okuyoruz ama ne anlama geldiğini, ne için okuduğu bilinmiyor. Bu bir sorundur ve bunu öğretmek amacındayız.? diye konuştu.