NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI BAŞLADI

Noterlerin hafta sonları da hizmet vermesine yönelik uygulama hayata geçirildi.

Tarih: 18.04.2024 10:59
NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI BAŞLADI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum’da 6 Nisan tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan nöbetçi Noter hafta içi işlemlerini tamamlayamayan vatandaşlar, yeni uygulama ile birlikte nöbetçi noterler tarafından işlemlerini yerine getirebilecekler. Süreç içerisinde en çok araştırılanlar arasında ise nöbetçi noterler ve nöbetçi noterlerin çalışma saatleri yer almaktadır. Nöbetçi noterler hafta sonu da hizmet veren noterlerdir. Dolayısı ile çalışma saatleri hafta içi noter saatleri ile aynıdır. 

Satış işlemleri genelde hafta sonları olduğunu ifade eden Noterler,  vatandaşların cumartesi Pazar günleri noterlere giderek işlemlerini yaptırabileceklerini söylediler.

Noterler,” "Memurlar hafta sonları izinli oluyor. Noter işlemlerini daha rahat bir şekilde yapıyorlar. Satış işlemleri genelde hafta sonları oluyor. Araba pazarları hafta sonları oluyor. Vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde alım satım işlemlerini yapabiliyor. İnsanlar hafta sonları da gelip nöbetçi noterlerde işlemlerini yapabilecek. Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak. Ticari, ekonomik, bireysel hayatta, araç alacak, satacak, ev alacak.  Noter işlemleri için kimse hafta başını beklemeyecek. İnsanlar hafta içi işlerinden ayrılıp bu işleri yapmak zorunda kalıyordu. Herkes hafta sonu rahatça burada işlemlerini halledebilecek. Noter, resmi bir kamu görevlisidir ve hukuki işlemlere aracılık eder. Noterler, sözleşmeler, vekaletnameler, imza beyannameleri, taşınmaz satışları ve diğer hukuki belgelerin düzenlenmesi ve tasdik edilmesi gibi birçok işlem için gereklidirler. Noterler, hukuki işlemlerde taraflar arasında bağlayıcı anlaşmalar yapılmasına yardımcı olurlar ve belgelerin yasal geçerliliğini sağlarlar. Noterlerin işleri arasında, hukuki belgelerin düzenlenmesi, tasdiki ve onaylanması, belgelerin yasal uygunluğunun kontrol edilmesi, resmi kayıtların tutulması, tarafların haklarını ve sorumluluklarını açıklamak ve belgelerin düzenlenmesi ve hazırlanması için gerekli bilgileri toplamak gibi görevler yer alır.  Vatana millete hayırlı olmasını diliyorum.”