O uygulama artık cep telefonlarda

Tarım ve Orman Bakanlığı´nca, hayvanların tür, ırk, cinsiyet, sağlık ve doğum tarihi bilgilerinin takip edilebileceği Hayvan Sağlığı ve Refahı (HaySag) mobil uygulaması insanların kullanımına açıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
O uygulama artık cep telefonlarda

Başta hayvan üreticileri olmak üzere birçok kişi için hayvan bilgileri oldukça önem taşıyor. Özellikle Kurban Bayramı dönemleri başta hayvan satışlarının gerçekleştiği zamanlarda sağlık olmak üzere birçok alanda insanlar bilgi almak istiyor. Alınan hayvanın durumu nasıl, kaç yaşında, sağlık problemi var mı? gibi bilgiler merak konusu.

TELEFONUNUZA İNDİRİN

Tarım ve Orman Bakanlığı uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve 2018 yılında kısmi olarak hizmete koyduğu Hayvan Sağlığı ve Refahı (HaySag) mobil uygulaması bu meraklara artık son bulduruyor.  Hayvanların küpe numaralarıyla elde her türlü bilgiye ulaşım sağlayan HaySag artık Android ve IOS marketlerde yayınlanmaya başladı. Üreticiler veya ihtiyaç duyanlar bu adreslerden uygulamaya ulaşabilir ve kullanılabilir.

BİLGİ DEPOSU

Veteriner Bilgi Sistemi´ne (TÜRKVET) kayıtlı olan hayvanların ırk, tür, cinsiyet, doğum tarihi, sağlık bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kullanıma açıldı. Yine bu uygulama ile duyurularda özellikle üreticiye doğrudan ulaştırılabilecek. Bu uygulama cep telefonuna yüklendikten sonra küpe üzerindeki barkod okutularak ya da küpe numarası girilerek hayvana ilişkin tüm bilgilere ulaşılabilecek.

DATAYLI BİLGİLER

Bu uygulamada yine özellikle kurban kesimine ilişkin detaylı bilgilerde yer alıyor. Yine kurbanlık hayvan sevklerinde, alımı ve satımında da dikkat edilmesi gereken hususlar buradan yayımlanabilecek.

İŞTE ERİŞİM ALANLARI

Konuyla ilgili olarak Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü´nden verilen bilgiler ise şöyle, ?Yetiştiricilerimize yönelik Bakanlığımızca hazırlanan HAYSAG ? Hayvan Sağlığı ve Refahı mobil uygulaması hizmete girmiştir. Bu uygulama ile şu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz; Hayvan hastalıkları hakkında bilgi edinilmesi, hayvan hareketlerinin kontrol belgelerinin görüntülenmesi, hayvan refahı yönetmelikleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpe numarasından sorgulanması, tespit edilen hastalıkların ilgili en yakın İl/İlçe Müdürlüğü´ne bildirimi, bakanlıkça yayınlanan hayvan sağlığı ve refahı ile ilgili güncel duyuruların yayını. Uygulama Android ve IOS marketlerde yayınlanmaya başlamıştır.?