Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 95,97'ye ulaştı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Eğitimle Yeniden Buluşma” projesi sayesinde ortaöğretimdeki okullaşma oranının yüzde 95,97'ye yükseldiğini duyurdu.

Tarih: 11.01.2023 17:30
Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 95,97

ğitim sistemine dahil olmayan öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dahil edilmesi amacıyla düzenlenen "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi çerçevesinde ikinci değerlendirme toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıda Ağrı, Antalya, Batman, Bursa, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Van il ve ilçe millî eğitim müdürleri ile bakanlık yöneticileri katıldı.

Bakan Özer, toplantı başında projeye ilişkin yeni bir gelişme paylaştı. 4 Ocak'ta başlayan projenin daha bir hafta olmadan meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Özer, proje sayesinde ortaöğretimdeki okullaşma oranının yüzde 95,97'ye yükseldiğini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda 868 bin kız çocuğunun okullara erişemediği yönünde gerçeği yansıtmayan iddiaların yayıldığını belirten Bakan Özer, İçişleri Bakanlığının kayıtları ve diğer kayıtlar karşılaştırılarak yoğun bir çalışma yapıldığını, sayının 280 bin civarında olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.