PİYASADA SEVİNÇ HÂKİM

Erzurum’daki esnaf düğün sezonuna sıkı hazırlığını tamamladı.

Tarih: 29.04.2024 15:46
PİYASADA SEVİNÇ HÂKİM

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Düğün sezonu açılmasıyla Özellikle çeyizciler, gelinlik satıcıları, beyaz eşya satıcıları, fotoğrafçılar, pastacılar ve düğün organizasyon firmaları güzel bir sezon geçirmek için kolları sıvadı.

Sezon öncesi en iyi ürünlerini evlenecek çiftlere sunmak isteyen esnaf, kampanyalarla dikkatleri üzerine çekmekte kararlı olurken yeni sezonun başlamasını iple çekiyor.

Çiftler ve aileler altından çeyize, davetiyeden gelinlik ve damatlığa alışveriş telaşında. Piyasada ise sevinç hâkim olurken esnaf umutlu.  

Esnaf, düğün hazırlıklarıyla birlikte mobilyadan beyaz eşyaya kiralık-satılık evlere kadar bir canlanma dalgası yaşandığını belirtiyor.

Erzurum’daki gelinlik satışı yapan esnaf,  bazı gelinlik salonları gelinlerin gelinliği satın almak yerine kiralamayı tercih ettiklerini söyledi.  Yoğunluk yaşanmaya başladığını kaydettiler.

Esnaf,” Gelinlik bizim genç kızlarımızın vazgeçilmez hayallerinden bir tanesi. Bütün genç kızlar 18’li yaşlarına geldiklerinde hedeflerinde ve hayallerinde bir gelinlik vardır. Eğer ki düğünlerinde bu modeli giymedikleri takdirde ömürleri boyunca bunun mutsuzluğunu yaşayabiliyorlar. Bu yüzden bizim için çok önemli ve kıymetli. Bunun çalışması da bizim için çok zevkli. Birçok insanın, birçok genç kızın hayallerini gerçekleştiriyor, düşlerinin gerçekleşmesine sebep oluyoruz. Bu sezon çok güzel olacak. Siparişlerin müşterilerden geliş durumlarından belli zaten. Ama şu anda çok kusursuz bir sezona giriş yapıyoruz. Çok güzel bir zaman oldu. Bu sezondan umutluyuz.”