Rektör Çomaklı MÜSİAD´ı ağırladı

MÜSİAD Başkanı Taner Bayır, ortak projeleri görüşmek üzere, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ömer Çomaklı´yı ziyaret etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Rektör Çomaklı MÜSİAD´ı ağırladı

Günebakış/Elif YILMAZ

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı´yı ziyaret etti. Erzurum´un gelişiminde Atatürk Üniversitesi´nin önemine dikkat çeken Bayır, Rektör Çomaklı´dan özellikle arıcılık üzerine Üniversitenin eğilim göstermesini istedi.

BÖLGE İÇİN ARICILIK SEKTÖRÜ ÖNEMLİ

Atatürk Üniversitesine Arıcılığın bilimsel açıdan gelişimi için büyük ihtiyaç duyulduğunu kayda geçen Bayır, bölgede, bal üretimi ve arıcılığın önemli yeri olduğunu ifade etti. Sektörde üretimin artışı ve sağlıklı olabilmesi için ortak çalışmaların yürütülmesi gerektiğini belirten Bayır, Rektör Çomaklı´dan bilimsel çalışmalarla destek sağlanmasını istedi.

REKTÖR ÇOMAKLI´NIN KONUŞMASI

Erzurum ve çevresinin çiçek ve bitki çeşitliliği açısından Türkiye´nin en zengin bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı ise, bölgemizin sağlıklı ve kaliteli balın yetiştirilebilmesi için uygun şartlara sahip olduğunu söyledi. Atatürk Üniversitesinin, Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi altında kurulması planlanan ve arıcılık ile bal üretimiyle ilgili birimi olan Apiterapi (arı ve arı ürünleri ile çeşitli hastalıkların tedavilerine yönelik işlemler) hakkında bilgi veren Çomaklı, özel sektör dâhil, diğer kamu kurum ve kuruşlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı