?SAĞLIK ÖZEL? PROGRAMI TAM GAZ

Her Çarşamba FLASH FM´de yayınlanan Sağlık Özel Programı´nın bu hafta ki konuğu Buhara Hastanesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Op. Dr. Ahmet Yardım oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?SAĞLIK ÖZEL? PROGRAMI  TAM GAZ

 

Seyfi BAYER

Buhara hastanesinde yaptığı 2 aylık görev sürecinde 9 bel, 3 beyin, 3 beyin kanaması olmak üzere 15 ameliyat gerçekleştirdiğini belirten Yardım,  dana önce Sivas´ta görev yaptığını ve Başhekim Hulki Aşır´ın daveti üzerine Adana´dan Erzurum´a geldiğini söyledi. 

100 KİŞİDEN EN AZ 20´Sİ ?FITIK

Yardım vatandaşlar tarafından Nöroloji ile Beyin ve Sinir Cerrahinin karıştırıldığını ifade etti. Daha çok travma sonrası kafa kemiklerinde meydana gelen kırıklar, boyun fıtığı, sinir sıkışması ameliyatlarına  ağırlık verildiğini kaydeden Yardım, hastalara EMG test sonuçlarına göre teşhis konulduğunu dile getirdi.  Yoldan geçen 100 kişiyi çevirsek en az 20 kişi de ?fıtık? rahatsızlığı duyarız diyen Yardım, bunun nedenini yumuşak dokularda ki duvarların görev yapmaması ve pasif kalması olarak gösterdi. Açıklamalarında tedavi süreçlerine de değinen Yardım, endoskopik ve mikroskobik tedavi ile hastanın bir gecede yatırıldığını, konulan tanılara göre ertesi gün tedaviye başlanıldığını, gerek görülürse ameliyat sonrası hastanın isteğine göre aynı günde taburcu edildiğine değindi.

?ÜST DÜZEY BİR HİZMET VERİYORUZ?

Ayrıca boyun fıtığı şikayetlerinde sinir sıkışması fazla ise hastalık hayatı devam ettirmeye engel ise ameliyat uygulanıyor. Türkiye dışında Azerbaycan ve Gürcistan´dan gelen hastalara da yine üst düzeyde bir hizmet verdiklerini belirten Yardım, 3 yıldır belinde, kalça ve bacaklarında ağrı olan, günden güne şikayetleri artan ve ağrılarından dolayı yürüyemez hale gelen bir hastası ile olaan anısını paylaştı. Yardım, ?3 yıldır belinde, kalça ve bacaklarında ağrı olan, günden güne şikayetleri artan ve ağrılarından dolayı yürüyemez hale gelen hastamız, dış merkezde çeşitli kliniklere başvurmuş. Hastaya yapılması gereken ameliyatın ağır bir ameliyat olduğu ve bünyesinin bunu kaldıramayacağı söylenmiş. Bunun üzerine hastanemize başvuran hastanın bel Mr´ında omurga kanal daralması ve bel fıtığına bağlı bacaklara giden sinirlerde sıkışma mevcuttu. Bunun üzerine hastaya mikroskobik teknikle stabilizasyonsuz (platinsiz) bel sinirlerini rahatlatma ameliyatı yapıldı. Ciddi anlamda yürüme bozukluğu olan hasta ameliyat sonrası erken dönemde desteksiz ve ağrısız olarak yürüdü.? Diye konuştu.