SEMT PAZARLARINDA RAMAZAN YOĞUNLUĞU

Erzurum’un semt pazarlarında Ramazan yoğunluğu yaşanıyor.

Tarih: 24.03.2024 14:28
SEMT PAZARLARINDA RAMAZAN YOĞUNLUĞU

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte iftar ve sahur alışverişine çıkan vatandaşlar semt pazarlarında yoğunluk oluştururken, işlerin artması esnafın da yüzünü güldürdü.

Ramazan Ayı hem sofralar hem de esnaf için bereketiyle geldi. İftar ve sahur sofraları için alışverişe çıkan vatandaşlar semt pazarlarındaki esnafın işlerini arttırdı. Meyve, sebze ve diğer ihtiyaçları için pazarlara giden vatandaşların oluşturduğu yoğunluk gözlere çarparken, tezgâhların önünde oluşan kalabalık esnafın da yüzünü güldürdü.

İlk iftar öncesi evinin ihtiyaçlarını karşılamak için marketlerden çok semt pazarlarını tercih eden vatandaşlar tezgâhları hareketlendirdi. Pazar yerlerindeki ürünler geçen haftaya göre aynı fiyatlardan satışa sunulurken, vatandaşlar market fiyatlarına göre manav ve kuru bakliyat ürünlerinde semt pazarlarından alışverişe yoğunluk gösterdi. Geçen haftalara göre Ramazanın ilk günündeki yoğunluk pazar esnafını sevindirdi.  Vatandaşları pazara yönlenirken, esnaflar geçen haftalara göre daha çok satış yapabildi. Ramazan ayı nedeniyle tezgâhlarda en çok yemeklik sebze ve meyveler satıldı. Pazar esnafları tezgâhlarının Ramazan bereketi gördüğünü söyleyerek, marketler yerine semt pazarlarının tercih edilmesini istedi.

Esnaf,” Ramazan ayının gelmesiyle satışlarımızda arttı. Yoğunluk var çok güzel, Ramazan hoş geldi. Allah'ın izniyle Ramazan bereketiyle geldi. İnşallah iyi olacak havalar ısınacak. Milletimizi, halkımızı pazara bekleriz. Haliyle her fiyata ürün vardır. Pazar her zaman uygundur. Ramazan'ın bereketiyle herkesi bekleriz"