Süper Lig´de 4. haftanın panoraması

Spor Toto Süper Lig´in 4. haftasında İstanbul´un üç büyük kulübü bu hafta puan kaybederken, Kasımpaşa zirvenin yeni sahibi oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Süper Lig´de 4. haftanın panoraması


Süper Lig´de dün oynanan karşılaşmalarla birlikte 4. hafta tamamlandı. Fenerbahçe, sahasında Kayserispor´a 3-2, Galatasaray ise deplasman´da Trabzonspor´a 4-0 mağlup olurken Beşiktaş ise zorlu Bursa deplasmanında sahadan 1-1´lik skorla ayrıldı. Süper Lig´e fırtına gibi giren Kasımpaşa, evinde Ankaragücü´nü 2-1 mağlup edip zirvenin yeni sahibi oldu. 

Fenerbahçe yine mağlup 
Süper Lig´de bu hafta Kayserispor´u ağırlayan Fenerbahçe, sahadan 3-2´lik skorla mağlup ayrıldı. Mücadelenin 13. dakikasında Andre Ayew´in golüyle öne geçen sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 1-0 galip tamamladı. Maçın ikinci yarısında topa sahip olmaya başlayan Kayserispor, Mensah´ın 52. dakikada serbest vuruştan attığı golle skoru 1-1´e getirdi. Sarı-lacivertliler, yeni golcüsü Slimani´nin golüyle tekrar öne geçerken, Skrtel´ın (K.K) ve Chery´nin attığı gollerle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Fenerbahçe 3 puanla 13. sıraya gerilerken, 8 puana ulaşan Kayserispor 4. sıraya çıktı. 

Galatasaray, Trabzon´da kayıp 
Süper Lig´e Ankaragücü, Göztepe ve Alanyaspor galibiyetleriyle başlayan Galatasaray, Trabzonspor deplasmanında şok bir mağlubiyet aldı. Karadeniz temsilcisi, maçın hemen 3. dakikasında Onazi´nin golüyle 1-0 öne geçti. Oyun kontrolünü iyice arttıran ev sahibi ekip, mücadelenin 25. dakikasında ceza sahası içerisine giren Yusuf´un verdiği pasta topla buluşan Nwakaeme farkı 2´ye çıkardı. Müsabakanın 30. dakikasında Belhanda´nın, Yusuf´a yaptığı sert hareket sonucu, Faslı yıldız kırmızı kart gördü. İlk yarının son dakikasında Nwakaeme´nin ayağından bir gol daha bulan Trabzonspor, soyunma odasına 3-0´lık skorla girdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna sonradan dahil olan Ekuban, mücadelenin son dakikasında attığı golle birlikte karşılaşmanın sonucunu 4-0 tayin etti. Galatasaray aldığı bu mağlubiyetle 9 puanda kalırken 2. sıraya geriledi. Trabzonspor aldığı bu galibiyetle birlikte 7 puana ulaşırken ligde 6. sıraya oturdu. 

Beşiktaş´a Bursa´dan 1 puan 
Süper Lig´de geçtiğimiz hafta Antalyaspor´a sahasında 3-2 mağlup olan Beşiktaş, Bursaspor deplasmanından 1-1´lik skorla ayrıldı. Yeni transfer Karius´un ilk kez Beşiktaş´ın kalesini koruduğu maçta ilk yarı karşılıklı pozisyonlar olmasına rağmen 0-0 tamamlandı. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Beşiktaş, ataklarını sıklaştırdı. Müsabakanın 51. dakikasında Oğuzhan´ın pasında topla buluşan Babel, skoru 1-0´a getirdi. Ev sahibi ekipte oyuna sonradan dahil olan Diafra Sakho, maçın 85. dakikasında Yusuf´un ortasında topla buluşup skoru 1-1´e getirdi. Senegalli futbolcu, Bursaspor formasıyla çıktığı ilk maçta golle tanışırken mücadele bu sonuçla tamamlandı. Beşiktaş, 7 puanla 7. sıraya yerleşirken, Bursaspor 3 puanla 12. sırada kendine yer buldu. 

Kasımpaşa´nın ?Diagne?si var 
Süper Lig´e fırtına gibi başlayan Kasımpaşa, Ankaragücü´nü konuk etti. Maçın 10. dakikasında Mokhtar´ın düşürülmesi sonucu penaltı kazanan konuk ekip, bu şansı El-Kabir ile değerlendiremedi. Bu pozisyonun ardından lacivert-beyazlılar, mücadelenin 13. dakikada İlhan Depe´nin yaptığı ortaya kafa vuran Diagne´nin attığı golle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda Bifouma ve El Kabir ile gol pozisyonları yakalayan Başkent temsilcisi, bu pozisyonlardan faydalanamadı. 85. dakikada Özgür Çek´in yaptığı ortada topu önüne güzel alan Trezeguet, yaptığı düzgün vuruşla farkı 2´ye çıkardı. Skoru tayin eden gol ise müsabakanın uzatma anlarında geldi. Bifouma´nın ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruşla maç 2-1 tamamlandı. Kasımpaşa aldığı bu galibiyetle birlikte puanını 12´ye çıkarırken liderlik koltuğuna oturdu. Ankaragücü ise 4 puanda kalarak 10. sıraya geriledi. 
Spor Toto Süper Lig´in 4. haftasında alınan sonuçlar şu şekilde: 

Evkur Yeni Malatyaspor: 0 - Atiker Konyaspor: 1 
Fenerbahçe: 2 - Kayserispor: 3 
Akhisarspor: 1 - Çaykur Rizespor: 1 
Aytemiz Alanyaspor: 1 - Göztepe: 1 
Trabzonspor: 4 - Galatasaray: 0 
Kasımpaşa: 2 - Ankaragücü: 1 
BB Erzurumspor: 0 - Medipol Başakşehir: 1 
Bursaspor: 1 - Beşiktaş: 1 
Antalyaspor: 2 - Çaykur Rizespor: 1 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı