SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE ZAM KAPIDA

Erzurum’da 1 Mayıs tarihinden itibaren süt ve süt ürünlerine zam gelecek.

Tarih: 24.04.2024 09:46
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE ZAM KAPIDA

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Fiyat artışının arka planında, soğutma, nakliye ve diğer cari giderler gibi üretim maliyetlerinin artması yatıyor.  Türk lirasının döviz kurları karşısında değer kaybetmesi ve yükselen enflasyon nedeniyle iğneden ipliğe kadar tüm ürünlere fiyat artışları uygulandı. Süt ürünleri de bu durumdan etkilenmiştir.

Türkiye'de enflasyonun da etkisiyle özellikle gıda ürünlerinin fiyatlarında ciddi artış yaşanıyor. Zamlardan sık sık nasibini alan süt ve süt ürünleri ise bir kez daha zamlanacak. 

Süt ve süt ürünlerine zam gelmesinden şikâyetçi olan vatandaşlar, artan maliyetlere dur denilmesi gerektiğini söylediler. 

Vatandaşlar,” Yapılan bu zam haberleri ile stok yapamayan tüketiciler pişman olabilir, çünkü önümüzdeki günlerde fiyat artışları daha da belirgin ve yüksek  hale gelebilir olması gündemde. Bu artışlar sebebi ile süt ve süt ürünlerini düzenli olarak tüketmekte olan güncel fiyat politikalarını takip ederek bütçelerini ona göre ayarlamaları gerekmektedir. Tüketicilere düşen bir diğer görevde  alternatif ürünleri değerlendirerek ve bütçelerini daha da etkili ve kolay yönetebilmek amacıyla farklı tercihler yapmaları da gerekmektedir.  Her şeye zam geliyor, halk olarak memnun değiliz. Artık bize yemeyin diyorlar.  Zam bizi çok etkiliyor. Her gün zam, her gün zam, her zaman. Nereye gideceğini bilemez olduk? Biz vatandaşlar her şeyden zarar ediyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık.”