Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve TÜYAP Anadolu Fuarları işbirliği ile organize edilen ?Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı? bugün saat 12.00´da Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açıyor

 

Nesrin ÇETİNKAYA

Erzurum Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilk kez düzenlenecek olan Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı´nın tanıtım toplantısı basın mensuplarının geniş katılımı ile Müceldili Konağı´nda gerçekleşti. 19-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı´nda Tarımsal ve Hayvansal üretim teknolojileri ile ilgili birçok ekipman sergilenecek. Geniş tarım arazileri, mera alanları ve hayvan varlığı ile önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum´da gerçekleşecek olan fuar, bölge ekonomisi için de büyük önem taşıyor.

?ÜRÜNLER TEK ÇATI ALTINDA SERGİLENECEK´
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak fuar hakkında bilgiler veren TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir; ?Kuruluşumuz TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan Erzurum Tarım, Tarımsal Mekanizasyon, Tarla Teknolojileri ve Erzurum Hayvancılık, Hayvansal üretim Teknolojileri, Süt Endüstrisi, Yem Endüstrisi Fuarları T.C Tardım ve Orman Bakanlığı, Erzurum Valiliği,  Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası, , Türkiye Ziraat Odalar Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri  Merkez Birliği, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörlüğü ve KOSGEB´in değerli destekleri ile  TÜYAP  Erzurum-Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi´nde düzenlenecektir.  TÜYAP Erzurum-Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi´nde 19-23 Eylül tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarlarında Tarımsal Mekanizasyon ve ilgili teknolojiler, traktör ve tarımsal mekanizasyon yan sanayi, su ve sulama teknolojileri, gübreler. Tohum,  organik tarım ekipmanları,  hayvansal üretim teknolojileri, süt endüstrisi, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri ve ilgili ürünler tek çatı altında sergilenecek? şeklinde konuştu.

BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Tarım ve hayvancılık noktasında Erzurum´un önemli bir yere sahip olduğuna değinen Gökdemir;  fuarın bölge ekonomisi için ehemmiyetine  dikkat çekerek, ?360 bin hektar işlemeli tarım arazisi, 1,6 milyon hektar mera alanı, 700 bin büyükbaş, 750 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı ile önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum´da gerçekleşecek olan fuarlar, bölge ekonomisi için büyük önem taşımaktadır.  Erzurum Tarım ve Erzurum Hayvancılık 2018 Fuarları kapsamında TÜYAP Yurtdışı bölge ofislerinin çalışmaları sonucu gerçekleştirilen pazarlama faaliyetleri ile Azerbaycan, Gürcistan, İran´dan düzenlenecek alım heyetleri ile Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinden fuara gelecek olan heyetlere ev sahipliği yapılacaktır? dedi.

ÇİFTÇİLERE YÖNELİK SEMİNER PROGRAMI

Fuarda çiftçilere yönelik eğitimler verileceğinin altını çizen Gökdemir, ?TÜYAP Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarları kapsamında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile Çiftçilere yönelik, hijyenik çiftlikler, sürü yönetimi, göğermiş çivil peynir üretimi, mera ıslahı, faydalı bakterilerin tarımda kullanımı, su ürünleri, silaj yapımı gibi farklı konularda eğitimler düzenlenecektir. TÜYAP Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarları 1960, 1970 ve 1980´li yıllarda kalan insan ve hayvan gücü ile çalışan tarım aletleri sergisine ev sahipliği yapacaktır. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde muhafaza edilen, çoğu artık kullanılmayan alet ve makinalardan oluşan sergi, fuar süresince ziyaretçilerin ilgisine sunulacaktır? diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR´DEN FUAR ALANINA ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ

Gökdemir´in konuşmasının ardından mikrofonu eline alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan ise, Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı´nın şehre sağlayacağı katkılara değindi. Doğan, ?Bu tür fuarlar ülkelerin tanıtımında ve ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu fuarların hem şehrimizi tanıtıma noktasında, hem tarım ve hayvancılığın gelişmesinde, hem de ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.  Fuarın hem şehrimize, hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu fuar zamanı boyunca Saray Bosna Caddesi, Şükrüpaşa Semt Garajı ve Gürcükapı´dan her saat başı fuar alanına büyükşehir belediyemizin ücretsiz otobüs seferleri olacaktır.  Bütün Erzurumlu hemşerilerimizi guru bekliyoruz.? İfadelerine yer verdi.