TBBDF Başkanı Mutlu Türkmen’den Erzurum Açıklaması

Erzurum’da gerçekleşen Okul Sporları Dart Türkiye Şampiyonası’na gelen Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Mutlu Türkmen’den önemli açıklamalarda bulundu.

Tarih: 04.05.2024 23:36 Güncelleme: 05.05.2024 10:07
TBBDF Başkanı Mutlu Türkmen’den Erzurum Açıklaması

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum’un ev sahipliğinde dün başlayan Okul Sporları Dart Türkiye Şampiyonası’nda gençler kategorisi müsabakaları, Aziziye Spor Salonu’nda bugün final müsabakaları ile tamamlandı. Final müsabakalarına katılan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Mutlu Türkmen, dereceye giren sporculara ödüllerini takdim ettikten sonra önemli açıklamalarda bulundu. Türkmen, dartın ilk kez 2014 yılında pilot uygulama olarak Okul Sporlarında dahil edildiğini, öğrencilerin darta büyük ilgi göstermesi sonrasında ise bir sene sonra ise Gençlik ve Spor Bakanlığı  tarafından Türkiye geneline yayma kararı aldığını, Federasyon Başkanı Türkmen, darta Türkiye’nin 81 ilinden öğrenciler tarafından katılım gerçekleştiği nadir sporlardan birisi olduğunu ve bocce branşı ile birlikte geçen yılın istatistiklerine göre Okul Sporları içerisinde yer alan spor branşları içerisinde en çok katılım olan 5. Branş olduğunu belirtti.

Erzurum’da gerçekleşen turnuva hakkında da değerlendirmelerde bulunan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Mutlu Türkmen, Erzurum Aziziye Spor Salonu’ndaki müsabakaya katılan kafileler tarafından kendisine Erzurum’da herhangi bir sorun yaşamadıkları, sakin bir ortamda bulundukları, bir sorun yaşamadıkları ve burada duydukları memnuniyetin kendisine iletildiğini aktardı. Türkmen, bu memnuniyetin ilerleyen süreçte Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’nun burada faaliyetlerini yürütmesi noktasında referans kaynağı olacağını vurguladı. Federasyon Başkanı Türkmen, Erzurum’un 2-3 yıl içerisinde dartta ve boccede çok hızlı bir gelişme kaydettğini, Erzurum’dan bir sporcunun da milli takıma seçildiğini, Erzurum’un bölge için bir rol model olabileceğini dile getirdi. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Mutlu Türkmen, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği’ne ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Mutlu Türkmen

“Bugün itibariyle Okul Sporları Dart Türkiye Şampiyonası’nda gençler kategorisini tamamladık. Gençler tabii lise kategorisindeki öğrencilerin yarıştığı bir etkinlik. Yarın ve pazartesi günü de inşallah yıldızlar kategorisi yani ortaokul seviyesindeki öğrencilerimiz yarışacaklar.” 

Okul Sporlarında En Çok Katılımın Gerçekleştiği 5. Branş

“Dart 2014 yılında ilk kez okul sporlarına bakanlığımız tarafından dahil edilmişti. O sene pilot uygulamaydı ve ilk yılda da dart ciddi bir ilgi gördü, daha sonrasında ise bakanlık 2. yıl itibariyle dartı Türkiye geneline yayma kararı aldı. Okul Sporlarında dart turnuvaları önce liseler kategorisinde başlamıştı. Bakanlığımız darta olan ilgiyi görünce daha sonra ortaokul kademesi olan yıldızlar kategorisini de dahil etti. Takip eden yıllar içerisinde darta 81 ilden çok büyük bir ilgi gördük ve bugüne gelindiğinde dart, Türkiye’de 81 ilde ortaokul ve lise öğrencileri tarafından 81 ilden katılımın gerçekleştiği nadir spor branşları arasında yer alıyor. Bir önceki yılın istatistiklerine göre bocce ile birlikte dart, Okul Sporları içerisindeki branşlarda öğrencilerin en çok katılım gösterdiği 5. branştı.”

Erzurum’da Federasyon Faaliyetlerini Gerçekleştirmemiz İçin Referans Kaynağı Olacak

“Aziziye’de çok güzel bir ortam oluşmuş. Öncelikle ev sahibi Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İl Temsilciliğimize yürekten teşekkür ediyorum. Nezih bir ortam, sakin bir atmosfer, barınma ile ilgili kafilelerin herhangi bir sorunu olmamış. Dolayısıyla arkadaşlar memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu memnuniyet ilerleyen süreçte Erzurum’da federasyon faaliyetlerini gerçekleştirmemiz için bir referans kaynağı olacak.” 

 

İspanya’daki Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takımda Erzurum’dan da Sporcu Olacak

“Bunların dışında son 2-3 yıl içerisinde Erzurum’da çok enteresan bir biçimde hızlı bir dart altyapısı oluştu, çok hızlı bir gelişme sağlandı. Bundan duyduğumuz memnuniyeti ben özellikle dile getirmek istiyorum. Erzurum’dan bir de milli takıma bir sporcu seçildi. İnşallah İspanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda Erzurum’dan da bir kardeşimiz milli takımda yer alacak, kendisi milli takımda ülkemizi temsil hakkı elde etti. Bundan çok büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Erzurum bu bölgede belki de dartta bir rol model olacak. İnşallah bölgesel bir başarının ateşleyicisi Erzurum olacak. Ben Erzurum’da bu çalışmalara kucak açan herkese teşekkür ediyorum.”