VATANDAŞ ALDIĞI HİZMETLERDEN MEMNUN

Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü nüfus hizmetlerinde başarılı bir şekilde hizmet yürütüyor.

Tarih: 16.04.2024 09:54
VATANDAŞ ALDIĞI HİZMETLERDEN MEMNUN

erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Erzurum ilinde hemen hemen her vatandaşa hizmet verdiklerini ifade eden Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri, Erzurum ilinde her vatandaşa hizmet verdiklerini söylediler.

Yetkililer,” Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü olarak T.C Kimlik Kartlarını yenilenmesi adına Erzurum’un tamamına işlem yaptığımızı ifade edebilirim.  Gerçekten nüfus İl Müdürlüğümüz hizmetleri başarılı bir şekilde yürümüştür. Hizmet aksaması olmadan devam etmiştir. İşlem yapılan sayının İlimizin nüfus sayısına tekabül eden bir rakam olduğunu görüyoruz. İlimizde hemen hemen her vatandaşımıza hizmet verdik. Vatandaşlarımızla bire bir ilgileniyoruz varsa sorunu çözümü noktasında işleri kolaylaştırıyoruz. Yeni çipli kimlik kartlarının belli başlı özellikleri ise şöyle; Taklit edilemez, tahrip ya da tahrif edildiğinde tespit edilebilir. Kaybolma ya da çalınması durumunda şifreli olması veri parmak izi damar izi gibi kişisel güvenlik sayesinde adınıza sahte işlem yapılamayacak. En az 10 yıl dayanıklılığa sahip malzemeden üretilmiş olan kart gövdesi. Vatandaşın rahatlıkla taşımasına
ve kullanmasına olanak veriyor. Kart içerisinde yer alacak elektronik veriler PIN ve PUK korumalı. Standart bir akıllı kartın sunduğu bütün güvenlik özelliklerine sahip. Vatandaşa ait nüfus ve fotoğraf bilgilerinin kartın üzerindeki yonga üzerine güvenli bir şekilde kaydediliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında elektronik hizmetlerin kullanımı sırasında, vatandaşlar için kişisel kimlik doğrulama amacıyla kullanılabiliyor.”